Kövess minket

Lelki morzsák

Soha nem voltak még ilyen elégedettek a testükkel a nők, mint manapság

Pasik akik mindennap azt hallgatják: „Szerinted is dagi vagyok?”, egyszerre ugranak fel örömükben.

Megosztva

Egy friss kutatás szerint az elmúlt harminc évben egyre növekedett azon nők száma, akik elégedettek saját alakjukkal. Az  Amerikai Pszichológiai Társaság kutatói egy 31 éves periódust elemeztek, 1981-től 2012-ig bezárólag, összesen 250 felmérést felhasználva. A társaság szerint az adatokból egyértelműen kiolvasható, hogy míg a férfiak elégedettsége nem változott az évek alatt szignifikánsan, addig a nők egyre jobban elfogadják önmagukat, igaz még mindig közel sem annyira, mint a férfiak.

Az elemzés megemlíti, hogy a férfiak eleve nem foglalkoznak annyira a súlyukkal, mint a nők, ők inkább az izomzatuk hiánya miatt érzik magukat rosszul a bőrükben. A nőknél viszont a soványság hajszolásától az évtizedek során eljutottunk oda, hogy fontosabb lett egészségesnek lenni, mint extra vékonynak és erre az elfogadásra sarkalló kampányok is rásegítenek.

Az adatok már csak azért is meglepőek, mivel az amerikai társadalom kétharmada el van hízva, ezért aztán a kutatók azt várták, hogy az idő múlásával emberek egyre elégedetlenebbek lesznek magukkal, de pont az ellenkezője történik.

(Broadly)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük