Kövess minket

Bulvár

„Sokkal, de sokkal fontosabb vagyok, mint The Weeknd vagy Drake” – állítja a Pink Floyd énekese, Roger Waters

Megosztva

A torontói The Globe & Mail magazinnak adott interjút Roger Waters, a legendás Pink Floyd zenekar egyik énekese és társalapítója. Mint a beszélgetésből kiderült, a 78 éves brit zenész nincs annyira jó véleménnyel kanadai kollégáiról, The Weekndről és Drake-ről.

Ez az interjú azon pontján bukott ki, amikor az előadó felvetette a szerzőnek, Brad Wheelernek a sérelmét, miszerint egy helyi lap sem írt az éppen futó, első blikkre egy rapperrel társítható névvel érkező „This Is Not A Drill” turnéjának torontói bulijáról. „Érdekes, hogy egy torontói újság sem küldött újságírókat a showra, akik kritikát írtak volna a koncertről. Meg lehetne kérdezni az olvasóitokat, hogy van-e bármi ötletük, hogy ez miért is lehet?” – dobta fel egy ponton kissé provokatív módon Waters.

Wheeler erre azzal reagált, hogy őt a Weeknd éppen aznap tartandó bulijára küldték ki. „De hisz azt lefújták, plusz nekem dupla koncertem volt két külön napon.” – válaszolt rögvest Roger (Zárójel: Az előbbi showt valóban törölni kellett áramszünet miatt). És itt jön az interjú sokat idézett része:

„Ötletem sincs, hogy ki vagy mi az a Weeknd, mivel nem hallgatok túl sok zenét. Sokan mondják, hogy egy nagy előadóról van szó, hát, sok szerencsét neki. Nem mondhatok rá semmi rosszat, de nem lett volna megoldható egyik este az ő koncertjét lehozni, aztán írni az enyémről is?

Végül bejött a képbe Drake, Toronto városának másik fontos képviselője, és elhangzott az ominózus felsőbbrendűségi mondat.

„Csak azt akarom mondani, hogy furcsa ez az egész. Minden tisztelettel, de sokkal, de sokkal fontosabb vagyok annál, mint amennyire ők bármikor is lesznek, függetlenül attól, hogy hány milliárd streammel rendelkeznek. Olyan dolgokról is szó van itt, ami sokkal fontosabb az életünkre nézve ennél.”

Az utolsó mondattal Waters burkoltan saját előadására reflektál, ami erősen politikai töltetű (a Pink Floyd-vezér korábban támadta Donald Trump politikáját például) és társadalmilag kritikus témájú. A sértett zenész feltehetőleg arra utal, hogy ő fontosabb, mindenkit érintő témákat veséz ki, róla mégsem írt senki.

Az internet népe nem hagyta szó nélkül Waters megosztó megszólalásait, sok felhasználó Twitteren esett neki az általuk szimplán boomernek nevezett zenésznek. „True selfish privileged white boomer”, avagy „igazi önző kiváltságos fehér boomer” – írta egy user.

Más azt vetette fel, hogy Waters egy olyan műfajt (hiphop), mi több művészeti formát kritizál és néz semminek direkt, ami sokkal népszerűbb globálisan, mint amit ő valaha is csinált.

Van aki szimplán viccel rendezte le a komolytalan feszkót, bedobva, hogy míg Roger Waters nem, Drake bezzeg megcsinálta a Hotline Bling című zenét. Na ugye.

(Los Angeles Times / Northern News)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés