Kövess minket

Zene

„Sokkal hitelesebb, ha 20 éves gyerekek a mamájuk töltött káposztájáról, meg a tyúkokról pofáznak, mintha beefelnének, vagy magukat éltetnék”

Egs & Figura interjú.

Megosztva

Forrás:

Március 28-án, szerdán, az Under klubban tartott Underrated nevet viselő trap-orientált eseménysorozat első buliján jártunk, ahol a hazai new wave újdonsült arcai óriási hangulatot teremtve mutatták meg magukat a közönség előtt. Az este két sztárja minden bizonnyal a szerény, gördeszkás, Pipis mókamester, Egs és az összetéveszthetetlen humorú zseni, avagy Gierotty Gang-vezér, Figura volt. Olyan két lábon járó jelenségek ők, akik nem veszik véresen komolyan magukat, mégis hitelesek, eredetiek, és végtelenül szórakoztatóak tudnak lenni, ami pedig a legfontosabb, hogy életük és karrierjük minden pillanatában 100%-ig magukat adják.

A srácok egy, a trashből sokat merítő, előremutató stílus képviselői, olyan előadók, akik munkáikkal és szerethető imidzsükkel kitűnnek a Bape maszkos, segwayen guruló, önjelölt tucat trapperek közül, és megvalósítanak valami újat, valami olyan keresetlenül laza zenei fúziót, amit eddig nagyon kevés embernek sikerült itthon. Mi a szerepe a Soundcloudnak az itthoni színtéren, és lehet-e érzékelni valamit a belföldi rapzene változásaiból egy 600 fős községben? A koncert után Egssel és Figurával beszélgettünk célokról, spagettiről, allergiáról, és Orbán Viktorról.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Egs, mennyi időt foglalkozol a csirkékkel naponta?

Egs: Én semennyit, Géza bácsi foglalkozik velük, ő apámnak az a barátja, aki megengedte, hogy nála forgassuk a Pipi klipjét.

Egs – Pipi (Prod. Urban District)

Official Music Video Egs – Pipi (Prod.

Mi az a 1407?

Figura: A 1407 egy életérzés, a szegények és a pécsiek négyhúsza, amit senki nem érthet, csak bizonyos emberek, korlátozott számban.

Miért pont Dodzsem Klub?

Egs: Amikor megcsináltam a Pipit, akkor gondoltam ki ezt a nevet, mert szerintem az a szám ilyen búcsúba illő zene, ilyen dodzsemezős. Mentek a dodzsemben, szól a Pipi, és mindenki ütközik.

Figura, mit üzensz a nagymamádnak?

Figura: Nagyon szeretlek mama, és rohadt finom a rántotthúsod, és annyira bírom, amikor hetvenöt töltött káposztát főzöl, mikor csak hármat kérek. Sohasem hagysz éhezni engem, imádlak, köszönöm.

Milyen volt Azizzal dolgozni?

Figura: Imádtuk. Egyrészt, mert profi, és maximálisan vágja a dolgokat, másrészt abszolút együttműködő és toleráns.

Egs: Nagyon jó volt, mivel szerény, könnyű vele a közös munka. Nem önfejű, hanem meg tudjuk beszélni a dolgokat.

Hogy született az Új Hullám?

Figura: Az Új Hullám konkrétan úgy indult, hogy Aziz és Egs is rámírt, hogy adják a cuccaimat, és nyomjunk együtt valamit, én pedig már azt válaszoltam nekik, hogy “cső, itt van ez”. A számnak a refrénjét körülbelül 15 perc alatt vettem fel, és azt mondtam, hogy na, akkor erre rakjunk valamit, és maximum 1 óra alatt elkészült.

Egs: Figura továbbította, először nekem, aztán Babának, és mondta, hogy focimeccset néznek, addig én toljak rá valamit. Figi megnézte a félidőt, azalatt én elküldtem neki a felvételt, ezzel kész is lett a részem.

Figura X Baba Aziz X Egs – Új Hullám (Official Animoji Karaoke)

FIGURA X BABA AZIZ X EGS Figura: https://www.instagram.com/hazudol https://soundcloud.com/figura27 https://www.youtube.com/user/csokicoca Baba Aziz: https://www.instagram.com/arzhanglotfi https://soundcloud.com/babaazizam https://open.spotify.com/artist/1owsvJKhRoKV0fiJwsxhQx?si=502mjtZdQ1S-q5bAIbMq_g Egs: https://www.instagram.com/sbencerz https://soundcloud.com/egs2300 https://www.youtube.com/channel/UCp-jvF4Nh9kIourVWOAXd7A Beat: YBR https://www.instagram.com/mihalovicsroli https://soundcloud.com/rxlvnd666 Szöveg: FIGURA: refrén: Uuu új hullám x2 Ez kajak új hullám és neked semmi közöd hozzá Új hullám x4 Kajakra bejön,hogy nem hallgat senki Kajakra bejön, hogy

Mind a Pipi, mind a Mama nagyot ment, minek tudható be az alapvetően poén számok sikere?

Figura: Szerintem sokkal hitelesebb, ha 20 éves gyerekek a mamájuk töltött káposztájáról, meg a tyúkokról pofáznak, mintha beefelnének, vagy éltetnék magukat, hogy mekkora vezérek. Viszont ezt a Soundcloud dolgot nem mondanám sikernek, mert egy burokban van az egész, amit szinte csak előadók és producerek látnak. Amit képvisel itthon a Soundcloud, azt nem eszik az emberek. Illetve a Mamánál sokat segített, hogy a több mint 40 000 követővel rendelkező na_csa kiposzolta, hogy „anyád, de adom ezt”.

Egs: Szerintem ez szerencse. Meg persze az is, hogy magunkat adjuk, és hogy Urban District ilyen fülbemászó beatet csinált. Az én számom zenei érdeme 98%-ban az övé. Én keveset tettem hozzá ilyen téren, nélküle semmi nem lett volna ebből a projektből. A sikerhez a klipp is nagy mértékben hozzájárult, ami pedig Pomázi Viktor nélkül nem is létezne.

Miért, mit képvisel itthon a Soundcloud?

Figura: Az elvontabb, kevésbé ismert, underground, trash cumókat, a feltörekvőket, akiknek még 1000 megtekintés is kincs. De szerintem ez jobb, mint Youtube-on egy 200 000, mert itt tényleg azokat éred el, akik ezt szeretik. Nekem akkor jött ez a minimális hypeom, amikor megcsináltam a Soundcloudomat, két napra rá cikkezett rólam az Index.

Egs: Szerintem mindegy a megtekintés. Soundcloudon nem igazán látsz utálkozókat, barátságosabb.

Személyre szabott, Crazy Taxi tematikájú vizuál pörgött mögöttetek a bulin, milyen élmények fűznek a game-hez?

Figura: Hatalmas hatással volt rám, életem egyik legelső és leggigább játéka volt, emlékszem, egy Cini Minisből szereztem. Egssel meg pont szóba jött, beszéltük, hogy mindketten mennyire rá voltunk izgulva, aztán a fellépés előtt közölte, hogy amúgy ezt a vizuált hozta.

Egs: Pontosan így volt, imádtam, nagyon sokat játszottam vele, az unokatesóm által ismertem meg.

Egs, szóval te magad csináltad a vizuált?

Egs: Igen, szeretek videót vágni, és ezzel foglalkozni, Figura 1407 Gang 1407 “klipjét” is én készítettem, de ezt is csak saját magam szórakoztatására csinálom, mint minden mást.

Forrás:

Forrás:

1407 gang 1407

https://www.instagram.com/hazudol/ https://soundcloud.com/figura27 lyrics: Gierotty gang,gang,gang Örök Gyerekek Isszuk a vodkánkat És dugjuk a …


Carbonara, vagy Bolognai?

Figura: Carbonara bazdmeg, egyértelmű. Csak seggről eszem meg, sehonnan máshonnan.

Egs, még mindig sokat tüsszögsz?

Egs: Igen, allergiás vagyok, mindenre. Ez nem volt kamu, ez tényleg így van.

Mi az az ecigi?

Figura: Az ecigi az egy nagyon egyszerű téma, sokan azt hiszik, hogy elektromos cigi, pedig ”egy cigi” a jelentése. Mindig összejöttünk nálunk a garázsban, cigiztünk, zenéltünk, és mindig mondogattuk, hogy ”menjünk ki egy cigi”, ez pedig belekerült a zenékbe.

Faluról nehezen jut ki a fekete muzsika” – mennyire vannak képben a településeteken arról, hogy mit csináltok?

Figura: Semennyire. Én nem akarok arra asszociálni, hogy honnan jöttem, meg ki vagyok, mert ahonnan jövök, pont onnan nem vágják, pont azok ítélnek el, és ők mondják, hogy „mit akar ez a kis fasz, ez ugyanolyan falusi, mint én.”

Egs: Nálunk azért van egy kis fiatalság, és ők hallgatják ezt a stílust, de igazából én sem vagyok teljesen képben ezzel, én sem tudom, hogy ez trap, new school, én csak hallgatom, és szórakozom. Igazából azt sem mondanám, hogy zenélek.

Figura te fifázol, zsákolsz, mennyire fontos a sport számodra, és hogy Egs kérdésére is válaszolj: mit gondolsz a hegymászásról?

Figura: Hát figyelj, hogyha most választanom kell a kosár és a foci között, akkor egyszerűen nem tudok. Ugyanúgy szeretek zsákolni, mint ollózni. Dekázni tudok egy 207-et, zsákolni pedig az összeset. Hegyet pedig úgy mászok, mint segget: gyalog.

A kötelező klisé: ki inspirál titeket, és mit várhatunk tőletek a jövőre nézve?

Figura: Nem hazudok: ha már mindenki így hív, hogy a pécsi Travis Scott, én nekem ha van külföldi előadó, akit igazán elismerek az tényleg Travis, hiába ismerszik meg ez a zenémen. Tény, hogy hatással volt a stílusomra, de már annak örülök, hogy Magyarországon kezd kibontakozni ez a dolog. Jövőbeli tervek? Semmi különb, ugyanúgy csinálom azt, amit eddig. Úgy fogom nyomni, mint 3 évvel ezelőtt, és ahogy 6 év múlva is.

Egs: Szövegek vannak, de zeneileg nagyon rossz vagyok, ezért nem ígérek semmit. Hogyha nem jön össze, akkor ennyi, ha pedig igen, akkor meg ki lesznek adva a dolgok.

Fog valaha hallgatni titeket Orbán Viktor?

Figura: Engem? Én fogom Orbán Viktort hallgatni.

Egs: Most is hallgat, csak titkolja.

Forrás:

FIGURA: SOUNDCLOUD / YOUTUBE / INSTAGRAM

EGS: SOUNDCLOUD / YOUTUBEINSTAGRAM / INDEX

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés