Kövess minket

Bulvár

Sophie Marceau újabb botrány részese!

Nagy a feszültség a szépséges francia színésznő legújabb filmjének forgatásán. Még a köztársasági elnökkel is meggyűlhet a baja!

Megosztva

SophieMFotó: Getty / Europress

Sophie Marceau legújabb filmjében a szeretett férfit igyekszik megmenteni, női partnere pedig Juliet Gayet, aki magánéletében Francoise Hollande francia köztársasági elnök szeretője. A két nő között nagy a feszültség a forgatáson, írják a helyi lapok. Sophie Marceau temperamentumos nő, aki nem hagyja magát, nem ijed meg attól, a szembenálló mögött nagy hatalmú erők állnak. Még az is kérdés, hogy be lehet-e így fejezni a forgatást. A Taularde nevet viselő mozit egyébként jövő tavasszal kezdik el forgalmazni.

Egy generáció szépségideálja

Sophie Marceau mindössze nyári munkát keresett 13 évesen, aztán legenda lett. Jelentkezett egy modellügynökséghez, filmszerepre választották ki, júliusban indult a munka, iskolakezdésre pedig befejezte a Házibuli 1. részének forgatását. Egy év múlva már 1 millió frankért vásárolta vissza szabadságát a filmes cégtől. Így vált legendává a november 17-én már 49. születésnapját töltő Sophie Marceau. Az életben is olyan, mint filmjeiben: vadóc, sokszínű, független. Első férje a nála 26 évvel idősebb lengyel rendező, Andrzej Żuławski volt, tőle egy fia született, Vincent, 1995-ben. A kapcsolat 15 évig tartott. Juliette nevű, most 13 éves lánya a Párizsban élő, amerikai filmproducer Jim Lemley-től származik. 2007-ben ismerkedett meg a Hegylakó révén sztárrá vált Christopher Lamberttel, hét évig alkottak egy pár. Írt könyvet (La Menteuse – A hazug), szerepelt színpadon, nyert Cesar-díjat, rendezőként is nagyot alkotott – bemutatkozó munkája a kamera mögött (Beszélj a szerelemről!) első házasságának felbomlását meséli el.

A kommunista kisvárosban

Sophie Marceua-ba minden kamasz szerelmes volt a 80-as években, de ma is bombanő – erről nemrég készült meztelen fotói árulkodnak. Édesapja algériai származású, kalandos pályafutása során kamionsofőrként is dolgozott, lánya pedig mindig hasonló változatos életútra törekedett. A bohém férfi otthagyta családját, ezt követően az eladóként dolgozó anya és 9 éves lánya szoros barátságában, egymást támogatva és erősítve küzdött az élet nehézségeivel. Sophie erős nő: 1986-ban még a kommunista Lengyelországba is követte férjét, és egy álmos kisvárosban éltek együtt egészen a rendszerváltásig. Folyóvíz volt, de ivóvíz nem. Egy forráshoz kellett kimennünk vizet meríteni, ha teát akartunk főzni” – vallotta életének erről az időszakáról.

Bond-lányként és szexfüggőként

„Az a baj, hogy túlzottan perfekcionisták lettünk. Úgy képzeljük, hogy csak a tökéletes az elfogadható” – vallotta meg nemrégiben, mintegy jó tanáccsal szolgálva nőtársainak is. Legutóbb a magyar mozikban a szex, Szerelem, terápia című filmben láthattuk, Patrick Bruel oldalán szexfüggőt alakít. Szerepelt Bond-filmben (A világ nem elég, 1999). Magasan nyerte azt a szavazást, amely során arról született döntés, hogy kiről mintázzák Marianne, a francia köztársaság allegorikus alakjának új figuráját. Titka egyszerű: határozott, mindig vállalja önmagát és nem fél változni. És persze az idő sem fog rajta, ma is minden férfi meglátja benne azt a kamaszt, aki a Házibuliban szédítette a másik nemet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés