Kövess minket

Pop

Spotify-é a jövő, de ez a Colplay-t sem érdekli!

Nemcsak Adele jelentett be szomorú hírt, hanem a Coldplay is úgy döntött, hogy az új lemezük nem kerülhet fel a Spotify lejátszási listájára.

Megosztva


„Vannak olyan gyerekek, akik azt sem tudják, hogy néz ki a CD.” – nyilatkozta a brit énekesnő, aki a Rolling Stone-nak adott interjút. Ezzel próbált rávilágítani arra, hogy miért nem lett streamelhető legújabb albuma. Hiába keressük, a 25 címmel fémjelzett korongot, nem találjuk Spotify-on. De ha mégis hallgatni szeretnénk, akkor más választásunk nincs, meg kell vásárolnunk az Apple-től. Ez az üzletpolitika úgy néz ki, hogy nagyon bejött Adele-nek. Már az első héten 3,48 millióan vásárolták meg lemezét.

A Spotify rendkívül diplomatikus nyilatkozatott adott ki: „Szeretjük Adele-t és tiszteljük, pontosan úgy, mint a 26 millió követője a Spotify-on.” Legnagyobb bánatunkra a Adele-t ez a kiváló retorikai fogás sem hatotta meg. A brit énekesnő tudja, hogy a streamszolgáltatásoké a jövő, de őt ez nem igazán érdekli. Őszintén reméli, hogy a CD valamikor visszatér még majd a divatba. Elméletét osztja a Coldplay is, akik Adele-hez hasonlóan nem jelentek meg a Spotify-on, pedig több millióan kíváncsiak lettek volt a banda legfrissebb albumára, A Head Full of Dreams-re. Az együttes frontembere nemtetszését is kinyilvánította, nagyon nem örül annak, hogy a streamszolgáltatásokkal minden könnyen elérhető. Reménykedik abban, hogy stratégiájuk hatékony lesz és lesznek olyan érdeklődők, akik ennek ellenére megvásárolják albumukat. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.