Kövess minket

Bulvár

Steph Curry nem hiszi, hogy járt ember a Holdon, a NASA ezért vendégül látná és bizonyítékokat mutatna neki

Nem elég, hogy lapos a Föld?!

Megosztva

Forrás:

Természetesen a NASA fülébe is eljutott Steph Curry hétfőn, a Winging It című élő podcast adásban tett kijelentése, miszerint egyáltalán nem hisz abban, hogy valaha emberi lény járt volna a Holdon. A Golden State Warriors szupersztárja, kosaras haverjai – Vince Carter, Kent Bazemore és Andre Iguodala – társaságában beszélgetett különféle témákról, amikor a Holdra szállásra terelődött a szó. Curry megkérdezte a többieket, hogy szerintük járt-e valaha ember a Holdon, mire ők egy emberként határozott nemmel válaszoltak. Erre a kétszeres MVP is bevallotta, hogy ő sem hiszi, de ugyanakkor nem árt vigyázni, mert megüthetik a bokájukat, ha ezt a dolgot tovább pedzegetik.

Valahol igaza volt, bár nem olyan értelemben, mint gondolta.

A NASA szóvívője, Allard Beutel ugyanis már másnap felvette a kosarassal kapcsolatot egy rövidke üzenet formájában.

„Rengeteg bizonyíték van rá, hogy a NASA 1969 és 1972 között embereket küldött a Holdra. Egészen pontosan tizenkettőt. Nagyon örülnénk neki, ha Curry úr meglátogatna minket a houstoni űrközpontban, akár a legközelebbi Rockets ellen meccsük alkalmával. Ott aztán láthaná Holdról származó közeteket, többet megtudhatna az Apollo-programról, valamint az általunk immár ötven éve végzett munkáról.”

Az elmúlt évtizedek során masszívan tartotta magát az egyik legnépszerűbb összeesküvés-elmélet, mely szerint a NASA csak megrendezte a Neil Armstrong és Buzz Aldrin féle első Holdra szállást, hogy ezzel törjön borsot hidegháborús ellenfele, a Szovjetunió orra alá. Közkeletű vélekedés, hogy a landolásról készült videófelvételeket egy hollywoodi stúdióban forgatták le, Stanley Kubrick rendezésében – több elementáris hibát is vétve. Akárcsak a másik hat Apollo-küldetés esetében.

Curry egyelőre nem reagált a megkeresésre.

(CNN)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés