Kövess minket

Aztaa

Steven Seagalból Putyinista politikus lett

Megosztva

Aikido-sensei és akciósztár Steven Seagalból politikus lett Oroszországban, miután csatlakozott az Igazságos Oroszország nevű Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint támogató párthoz – írja a The Guardian.

A hollywoodi színész már egy ideje Oroszországban él, 2016-ban kapta meg az állampolgárságot, és korábban sem éppen Putyin kritikusaként tartották számon, de most már hivatalosan is az elnök hatalomba maradásáért fog küzdeni az Igazságos Oroszország tagjaként, mely amúgy három baloldali, pro-Putyin párt egyesüléseként jött létre idén.

Seagal állítása szerint a politikai céljai közt első helyen van, hogy a környezetet károsító vállalatok ellen fellépjen az állam. „Ha nem tartóztathatjuk le őket, és csak pénzbüntetést szabunk ki rájuk, akkor valószínűleg még több pénzt tudnak keresni abból, hogy a környezetkárosító dolgokat gyártanak” – mondta az ex-színész az első politikai beszédében.

2018-ban amúgy Oroszország azzal bízta meg Seagalt, hogy javítsa az amerikai-orosz kapcsolatokat, de ennek nem igazán lett kézzelfogható eredménye.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés