Kövess minket

Film

Steven Spielberg szerint a „Dűne 2” az egyik legjobb sci-fi, amit valaha látott

Megosztva

Steven Spielberg csak dicsérni tudta a Dűne 2-t egy Denis Villeneuve-vel készített podcast interjú során. Az Oscar-díjas filmrendező azt mondta Villeneuve-nek, hogy „megcsináltad az egyik legbriliánsabb sci-fi filmet, amit valaha láttam”, ami nagy dicséret az „E.T: A földönkívüli„, a „Harmadik típusú találkozások„, és az ” A.I.” készítőjétől. És nem ez volt az egyetlen dicséret, amellyel Spielberg a Dűne rendezőjét illette.

Megtiszteltetés számomra, hogy itt ülhetek és beszélhetek önökkel” – mondta Spielberg. „Hadd kezdjem azzal, hogy vannak filmesek, akik világokat építenek. Ez nem egy hosszú lista, és tudjuk, hogy sokan közülük kik. Kezdve Georges Méliès-től, Disney-n és Kubrickon át George Lucasig. Ray Harryhausen is szerepel ezen a listán. Fellini is felépítette a saját világát. Tim Burton. Nyilvánvalóan Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. A lista folytatható, de nem olyan hosszú, és én mélyen, buzgón hiszem, hogy te vagy az egyik legújabb tagja.”

Spielberg kiemelte, hogy az a jelenet, mikor a főszereplő, Paul, meglovagol egy homokférget, különösen tetszett neki.

Ez egy sivatagi történet, de egy ilyen sivatagi filmhez képest a víz iránti vágyakozás annyira jelen van ebben a filmben” – mondta Spielberg. „Minden homok ellenére, ami ebben a filmben van, valójában a vízről szól. A szent vizekről, amelyek vágyakoznak a zöld rétek és az élet kék vize után. Úgy filmezed a sivatagot, hogy az egy óceánhoz, egy tengerhez hasonlítson. A homokférgek olyanok voltak, mint a tengeri kígyók. És az a jelenet, amikor a homokférgeket meglovagolják, az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha láttam.

A Dűne 2 nagy siker volt a mozikban is, Magyarországon már majdnem 340 ezren látták.

(Variety)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés