Kövess minket

Rock

Stílusos kivégzésben részesítette a hétvégén közönségét Carpenter Brut

Nagyot szólt ez a szombat este is az A38-on.

Megosztva

carpenter brut

Mióta bejelentették a szervezők, hogy tiszteletét teszi nálunk Carpenter Brut francia synthwave producer, alig bírtunk magunkkal, és a testünket/elménket felemésztő vággyal, hogy végre az az este legyen.

Ki ne emlékezne a régi számítógépes játékok, és korabeli (80-as évek) horrorfilmjeinek aláfestő zenei remekeire. Minden egyes dallam nosztalgikus érzéssel tölti el az embert, és biztos sokan fantáziáltak már arról, hogy mennyire vicces lenne, egy ilyen buliba elmenni. Mert ezek a zenék ( a maguk sajátos módján) nagyon is jók voltak, nem csak a 80-as 90-es évek elejéből, hanem az életünkből is egy egész nagy korszakot fedtek le.

Minden megvan a zenéjében, és a hozzá válogatott klipekben, a 80-as szintihangzástól kezdve, a durván véres, és abszurd horror (sok helyen megmosolyogtató) elemektől, a tökéletes fűrészelős gitár riffekig, new wave, darkwave, ami után az ember, mintha cukor túladagolástól szenvedne, az arcáról letörölhetetlen mosollyal ugrálja végig az estét.

[vembed youtube=”EiIW-izVkBk” ]

Elmondása szerint, valami olyat akart hallgatni, ami eddig nem létezett, aztán persze idővel rájött, hogy vannak még rajta kívül egy páran, akik ugyanígy vélekedtek erről, és meg is valósították ezen indíttatásukat az alkotás terén is. A Perturbator-t is az első EP-je megjelenése után ismerte meg például.

Ezen az estén mindenki megtalálta a magáét, nem csak a régmúlt időszak – saját emlékeire alapozó – szerelmesei, hanem a zene vegyességéből adódóan, alapvetően az elektronikus vonal kedvelői, a 80-as évek kedvelői, és az inkább hangszeres felállást preferáló, zúzósabb rock rajongói is.

[vembed youtube=”7fDvxlK2FMc” ]

Ugyanis, nem csak a zenei és képalkotói sokszínűségével nyűgözte le a közönségét, hanem az élő hangszeres felállással is, amitől még ütősebb és energikusabb lett az egész koncert.

Két kivetítőn csodálhattuk meg a hozzá készült videókat, és borzonghattunk bele (pozitívan) a sokszor rázós képsorokhoz csatlakozó zseniálisan eltalált és velőbe vágó zenével. Ezen a fantasztikusan megkomponált fellépésen nyilván a hab a fénytechnika tökéletes használata volt, és a stílusából kiindulóan a domináns szín nem is lehetett volna más, mint a piros.

[vembed youtube=”OZA2WLzAk-8″ ]

A nevét, hűen a stílushoz, John Carpenter ihlette, aki az ezen műfajú horrorfilmek nagymestere, és szintén saját maga által írt zenéket használja fel a filmjeihez .

A sort a Lazerpunk nyitotta, akivel már találkozhattunk az augusztusi Perturbator koncerten is, a végét pedig a Quixotic zárta.

Egy igazán egyedi, és szürreális múltidéző estén vehettünk részt, amiért csak hálával tartozunk, és reméljük lesz még sok ilyen!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés