Kövess minket

Hiphop

Stormzy „Shut Up”-jával próbálkozott be egy 82 éves nagypapa a Britain’s Got Talentben

Vajon miért hiszik sokan, hogy a rap csak vicces lehet idősek előadásában?

Megosztva

Forrás:

Ha másra nem is, arra feltétlen jók a különböző televíziós tehetségkutatók, hogy bemutassanak pár olyan csodabogarat, akik bármit megtesznek a 15 perc hírnév megszerzésének érdekében. Anglia kedvenc ilyen műsora, a Britain’s Got Talent stúdiója is rengeteg indokolatlan produkciót látott már az évek során. A hétvégén például egy 82 éves nagypapa Stormzy talán legismertebb, Shut Up című számával lépett színpadra, a nézők, valamint a zsűri legnagyobb örömére. A Hemel Hempstead-ben élő nyugdíjas öregúr, Barry Newton pontosan úgy viselkedett a sorára várva az öltözőben, mint bármely’ más jóravaló nagypapa tette volna a helyében. Bőszen osztogatta a magával hozott rágógumikat, miközben kedélyesen elbeszélgetett a többi résztvevővel. A színpadon azonban nem ismert kegyelmet, amint felhangzott a Shup Up instruja, úgy vetette rá magát, mint Róbert Gida Micimackóra az ismert mémen. A szöveget sajnos nem tanulta meg teljesen, ezért azt egy állványról olvasta fel – nagyjából ez volt a performansz egyetlen gyenge pontja. Barry amúgy kimondottan real volt, hiszen egyetlen káromkodást sem hagyott ki az általa eltolt verzéből.

[vembed youtube=”UrpjZzdXoPE” ]Előadása végén a zsűri kérdéseire válaszolva elárulta, hogy nem ismer emszíket, a Shut Up viszont nagyon megtetszett neki, amikor meghallotta, és úgy gondolta simán lekopizza.

Valószínűleg ez járhatott a néhai Antal Imre fejében is, aki MC Papa néven a Handa Banda formációval karöltve egy rossz emlékű rap-lemezt jelentetett meg a kilencvenes évek végén, No limit címmel. A cucc poénnak indult, a végeredmény azonban roppant kellemetlenre sikeredett.

[vembed youtube=”fOiKrLIL7Bw” ]Kevésbé volt humoros a Zagyvaparti Nyugdíjas Otthon lakóinak a próbálkozása, mégis sokan félreértették az alkotásukat. Ők nem vicceskednek, bármennyire is örülnénk neki.

[vembed youtube=”Rg0kNuEbhPM” ]

Amerikában Bitcoin viszi az nyugger rap vonalát, de őt sem kell túlzottan komolyan vennünk. A zene számára sem más, mint figyelemfelkeltés, esetleg pénzkereset. Vagy pénzkidobás.

[vembed youtube=”-unm4nyGxyA” ]Nézőpont kérdése.

(Metro)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés