Kövess minket

Elektronikus

Sulidiszkók kedvence, a Mortal Kombat zenéje egy hatalmas nyúlás

A fiatalságom egy hazugságra épült!

Megosztva

Mindenki ismeri a Mortal Kombat zenéjét, igen azt a kilencvenes évekbeli eurodance zenét, melyet még a Metallicát hallgató rocker tinik is imádtak a maga idejében. Persze a legtöbben csak annyit tudunk róla, hogy benne volt a filmben, dallamos, és egy mély hang folyamatosan sorolja a játékban feltűnő karaktereket. 

A szám eredeti címe „Techno Syndrome (Mortal Kombat)” és a belga elektronikus duó, a The Immortals munkája. Elsőként a játékhoz készített reklámban tűnt fel, igaz ott még kicsit másképp hangzott. 

[vembed youtube=”R8V7TwlYCt0″ ]Ezután a játék hivatalos betétdala lett, valamint egy 1994-es MK albumra is felkerült, még mielőtt az 1995-ös film világhírűvé tette volna.

[vembed youtube=”35OmR38f6_M” ]A The Immortals karrierje felférne egy papírfecnire, ugyanis még összehozták a második film betétdalát, majd teljesen eltűntek a zenei világból. Aki esetleg sajnálná, hogy egy ilyen ikonikus dal szerzői idejekorán visszavonultak, ne tegye, ugyanis a Mortal zenéje totális nyúlás. Gyakorlatilag két ismert eurodance szám összekutyulásából született a betétdal. 

Az első 25 másodperc egyértelműen a Snap híres Rhythm is a dancer (1992) kopizása.

[vembed youtube=”WMPM1q_Uyxc” ]A MOOOORTALL KOMBAAAT üvöltés után jövő rave-s rész pedig a holland 2 Unlimited szintén slágerlista vezető „Twilight Zone” (1991) című számának a pofátlan nyúlása, minimális változtatásokkal. 

[vembed youtube=”ICWiaZvB_IY” ]Igaz azt hozzá kell tenni, hogy ekkoriban nagyon sok elektronikus zene használta ezt a dallamot, a Two Little Boys Stylophonia című száma ’91-ből, vagy a KC Element ’92-es People Come Together-je is nagyon hasonló, csak ők nem is gazdagodtak meg belőle.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés