Kövess minket

Aztaa

„Szabad Palesztina” tüntetésen mondott beszédet Macklemore: „Ez népirtás!”

Megosztva

Macklemore „népirtásnak” nevezte a palesztinokkal szembeni izraeli bánásmódot, miközben szombaton Washington D.C.-ben egy „Szabad Palesztina” tüntetésen mondott beszédet. A tüntetést a Hamász október 7-i, több mint 1400 ember halálát okozó terrortámadásai miatt végrehajtott izraeli válaszlépések ellen tartották.

Nem számítottam arra, hogy itt állok majd” – mondta Macklemore a tömegnek. „Több ezer ember van itt, akik nálam sokkal felkészültebbek, hogy beszéljenek a szabad Palesztina kérdéséről. Azt mondták nekem, hogy maradjak csendben. Azt mondták, hogy nézzek utána a dolgoknak, hogy ez túl bonyolult ahhoz, hogy mondjak valamit, igaz? Hogy ebben a pillanatban hallgassak. Az elmúlt három hétben elvégeztem a magam kutatását… Tanulékony vagyok. Nem tudok még eleget. De annyit már tudok, hogy ez egy népirtás” – mondta a zenész, mire tapsvihar volt a válasz.

Macklemore nem először szólalt meg a témában. Október 19-én a közösségi médiában tett közzé egy nyilatkozatot. Akkor azt írta, hogy „fáj a szíve” a megölt izraeliekért, de nem támogatja az ország válaszcsapásait és azonnali tűzszünetet szeretne.

Macklemore kiállását kicsit árnyalja, hogy anno egyszer egy elég antiszemita kosztümben adott koncertet, Twitteren egyesek gyorsan elő is szedték az erről készült fotókat, hogy talán nem ő a legmegfelelőbb ember, akinek erről a konfliktusról véleményt kéne alkotnia.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés