Kövess minket

Sport

Szárnyon-járás!

Hegymászás? Ejtőernyőzés? Netán bungee jumping?
Te mit tennél, ha kicsit fel szeretnéd dobni a szürke hétköznapokat? Van, akinek ezeknél is izgalmasabban (sic!) üti el a szabadidejét.

Megosztva

Wingwalking manapság forrás mirror.co.ukFotó: mirror.co.uk

Elon Musk amerikai-kanadai üzletember, mérnök és feltaláló, többek között a Tesla Motors alapítója, egy duplaszárnyú repülőgép tetején, pontosabban a szárnyán egyensúlyozik, ha éppen egy kis adrenalin-fröccsre szomjazik.

Felesége, a színésznő Talulah Riley sem marad a földön, ő is vele együtt gyakorolja ezt a kicsit sem egyszerű mutatványt.

A „szárnyon-járás” nem új keletű dolog, már az 1920-as években is próbálkoztak vele a repülés hőskorában, különböző repülőshow-k alkalmával. Több-kevesebb, bár inkább kevesebb sikerrel, hiszen többször is tragikus véget ért egy-egy ilyen bemutató.

Később, a repülőgépek levegőben való megtankolásakor jött jól, ha volt egy-két vállalkozó kedvű pilóta, aki kimerészkedett a szárnyakra, hogy ezt a csöppet sem egyszerű feladatot megoldja.

Wingwalking 1919 ben forrás Bragunier családi archivumFotó: Bragunier családi archivum

Manapság kezd újra divatossá válni a „szárnyon-járás”. Egyre több repülőiskola hirdet tanfolyamokat olyan civileknek, akik szeretnék próbára tenni magukat vagy csak túl unalmas az életük. Persze maximális biztonsági eljárásokkal, ma már egyáltalán nem olyan veszélyes a mutatvány, mint volt nagyjából száz éve.

Mi ettől függetlenül inkább maradunk földhöz ragadtak!

(mashable.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés