Kövess minket

Hiphop

Szavazz, hogy melyik feltörekvő hip-hop előadó érdemli meg a legjobban a közösség elismerését

Újoncok a nagy siker küszöbén.

Megosztva

Forrás:

Az 1997-ben alapított hip-hop zenei magazin, az XXL 2007 óta minden évben kiválaszt 10 olyan előadót, akik az adott évben a feltörekvő generációt képviselik. A „Freshman Class” névre keresztelt lista minden alkalommal nagy vitákat szül, hisz vagy azt sérelmezik a hip-hop rajongók, hogy lemaradt valaki (Migos, Young Thug), vagy azt, hogy miért került egyáltalán fel (ide mindenki helyettesítse be, akit nem kedvel). A lista ráadásul az előadók között is megosztó, A$AP Rocky anno „corny„-nak nevezte az egészet, de volt olyan is, aki visszautasította a felkérést, legújabban pedig NAV kelt ki a magazin ellen, szerinte majd a rajongók eldöntik ki a jó előadó, nem kellenek ehhez szerkesztők. Mondjuk ő lehet azért fakadt ki a listára, mert idén tuti nem kerül fel rá.

[vembed youtube=”XBgkOuPOaTo” ]Viták és kritikák ide vagy oda, a legtöbb előadó úgy gondol a listára, mint amire presztízs feljutni, hisz olyan nagy nevek szerepeltek már rajta, mint Kid Cudi, J. Cole, Wiz Khalifa, Kendrick Lamar, Yelawolf, Future, Joey Bada$$, Chief Keef, Action Bronson, Ty Dolla $ign, hogy csak egy párat említsünk. A kiválasztási folyamatba ugyanúgy beleszámít az, hogy valaki eddig mit ért el, mint az, hogy mivel fog előhozakodni a közeljövőben, hisz a szerkesztők állítólag azt kérik a jelöltektől, hogy küldjenek nekik eddig még kiadatlan dalokat, ezzel is bizonyítva, hogy halad valamerre a karrierjük. Luftok mondjuk így is vannak, ki a fene emlékszik már a 2014-es Roscoe Dash nevű feltörekvőre, vagy mondjuk Diggy Simmonsra 2011-ből? A Freshman List tehát egyfajta a „siker kapujában” válogatás, olyan előadókból, akik már értek el bizonyos sikereket, és ott van bennük a potenciál. Az XXL elég közel van az idei listájuk véglegesítéséhez, de a 10. előadó eldöntését az olvasókra bízzák.

Alább láthatóak a szavazásra váró nevek, amik között Tekashi 69, Lil Pump, Boogie, Jaden Smith és rengeteg másik előadó nevét találjuk. Ha megvan a kedvenc, mehet a szavazás alább, majd az XXL oldalán (hogy számítson is).

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés