Kövess minket

Aztaa

Száz kilót dobott le a világ legkövérebb nője alig egy hónap alatt

Ha így folytatja, néhány hónap múlva teljesen elfogy…

Megosztva

Forrás: MTI

Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebbnek tartott nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki ezután sikeres gyomorszűkítő műtéten esett át – közölte az operációt végző mumbai egészségközpont szóvivője.

A 36 éves egyiptomi korábbi súlya 500 kilogramm volt, amikor Indiába érkezett, 488 kilogrammot mértek. A gyomorszűkítő műtétet Muffazal Lakdavala sebészprofesszor és csapata végezte kedden – írta az indiatoday.com.

A pácienst előtte egy hónapig megfigyelés alatt tartották, alacsony kalóriatartalmú étrendet kapott. A következő hónapokban további fogyásra lehet számítani.

A műtétig tartó gyors fogyás meglepte az orvosokat, elmondták, hogy 25 nap alatt 50 kilogrammra számítottak, de az egészséges étrend segítségével ennek kétszeresét adta le az asszony. 380 kilogrammos volt, amikor a műtétet elvégezték rajta.

„Most igyekszünk alkalmassá tenni őt a hazatérésre, amilyen gyorsan csak lehet” – írta közleményében a kórház.

A nő családja elmondta, hogy mielőtt felsegítették volna a Mumbaiba induló repülőgépre, 25 évig nem mozdult ki otthonából.

Családja szerint al-Ati nagy súllyal, öt kilogrammosan született. Tizenegy éves korában hízott el nagyon, azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is kapott, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés