Kövess minket

Stílus

Szénnel díjazná egy orosz kormányzó azokat, akik hajlandóak lefogyni!

Egy orosz terület kormányzója, több tonna szenet ajánlott fel a lefogyni kész, túlsúlyos lakosainak.

Megosztva

oroszokfogyni1123

Fotó: Getty/iStock

A szibériai Kemerovo terület kormányzója, Aman Tulejev ismert szénbánya-tulajdonos elmondta, hogy egy hasonló dubaji kezdeményezéstől vette az ihletet, ahol a hatóságok aranyat terveztek felajánlani a fogyni hajlandóknak.
Fizetni fogunk azoknak, akik kilókat ledobnak. Szénnel” – jelentette ki a kormányzó a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség szerint.
“Ráadásul nem grammokat osztogatunk, hanem tonnákat, mert ez gazdaságosabb a terület költségvetése szempontjából” – tette hozzá a kormányzó.
Oroszország a világ egyik legnagyobb szénexportőre, az eladott szén többségét a szibériai Kuzbasz-medence bányáiban termelik ki. Itt található Kemerovo terület is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Oroszország – Litvánia után – a második a volt szovjet köztársaságok közül, ahol a legtöbb gondot okoz a túlsúlyosság. 
“Mindenki megértheti, hogy a kormánynak egészséges lakosságra van szüksége” – indokolta döntését Aman Tulejev.
A kormányzó szóvivője az Interfax hírügynökségnek elmondta: Tulejev azt tervezi, hogy valóság-showt szervez egy helyi tévécsatornán, ahol szén lenne a nyeremény.
A résztvevők küzdhetnek a túlsúly ellen, és egészséges életet folytathatnak, a győztes kapja a díjat: több tonna szenet”.
A kormányzó már korábban is harcot hirdetett az elhízás ellen: idén 5000 kerékpárt és 5000 túrabotot ajándékozott gyermekeknek.

(MTI nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük