Kövess minket

Film

Szeptember közepén lesz a Beatles korai éveiről szóló dokumentumfilm világpremierje

Szeptember 15-én Londonban lesz a Beatles korai éveit bemutató, az Oscar-díjas Ron Howard rendezte dokumentumfilm világpremierje – jelentették be hétfőn a producerek, akik az első rövid trailert is közzétették.

Megosztva

A The Beatles: Eight Days A Week című produkciót szeptember 16-tól vetítik az amerikai mozikban, másnaptól pedig a Hulu online platformon terjesztik.

A Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison és Yoko Ono közreműködésével készült dokumentumfilm az együttes történetének 1961 és 1966 közötti időszakát, üstökösszerű felemelkedését meséli el a korabeli turnék részben kiadatlan felvételeivel kiegészítve. Nyomon követi a gombafejűek útját a liverpooli The Cavern Clubból egészen a San Franciscóban adott utolsó hivatalos koncertjükig.

Ron Howard, a két Oscar-díjjal elismert Apollo-13 és a négy Oscar-díjas Egy csodálatos elme című alkotás rendezője korábban azt mondta, a film négy fiatal férfi „elképesztő történetéről” szól, akik 1964-ben valósággal felforgatták a világot.

A Beatles 1963 végén Európában koncertezett, de a zenekar tagjai az amerikai The Ed Sullivan Show című televíziós műsorban való 1964-es fellépésükkel váltak igazi világsztárokká. A banda még abban az évben megkezdte első világkörüli turnéját és 1966-ra már 166 koncertet adott a világ kilencven országában.
Ez az első mozifilm az együttesről az 1970-es Let It Be óta.

[vembed youtube=”Mj0KLrrl2rs” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés