Kövess minket

Hiphop

Szeptemberben is összeveszett egy csomó rapper, de majd mi igazságot teszünk

Játsszunk óvónéniset. Ki menjen a sarokba?

Megosztva

A 2010-es évek hiphop világában már senkit sem lőnek le azért mert beszólt valakinek egyik számában, vagy mert megjegyzéseket tett egy másik rapper hajára. Elég végigfutni az elhunyt rapperek listáját, ahol a 90-es évek vérfürdőjétől eljutottunk az olyan átlagos elhalálozási okokhoz, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Az utcán lövöldözést felváltotta a közösségi oldalakon való keménykedés, vagy ahogy Drake rappelte: „Yeah, trigger fingers turn to Twitter fingers„. Így viszont kicsit olyan, mintha mi is a részesei lennénk az egésznek, ugyanis az egész a rajongók és úgy általában a világ szeme előtt történik. Szeptemberben is egymásnak estek páran, vettünk egy nagy levegőt, átolvastuk mindkét oldal anyázását és most igazságot teszünk mint egy jó anyuka a veszekedő gyerekei közt. Nem érdekel ki kezdte!

Drake + Kanye West VS Kid Cudi

Kid Cudi és Kanye elég közel állnak egymáshoz, ezért is ért mindenkit váratlanul ez a beef. Cudi-t még a karrierje elején leszerződtette Ye a kiadójához, több albumán is vagy ott volt mint társszerző, vagy mint vendégrapper. Na és ki ugrált Kanye-t ölelgetve, mikor megjelent az utolsó lemeze, a The Life Of Pablo? Scott Ramon Seguro Mescudi természetesen.

Akkor min vesztek mégis össze? Hááááááát…ehhez fel kell készülni egy kis rinyára, ugyanis egy mondatban úgy lehetne összefoglalni, hogy Cudi elhanyagolva érzi magát. A rapper Twitteren fakadt ki, hogy Drake és Ye leszarják a fejét és csak azért tartották magukhoz közel, mert féltek a tehetségétől.

[vembed youtube=”cL7cd5mrvf4″ ]Kanye a szokásos stílusában válaszolt: „Cudi, soha többé ne mond ki a nevem! Én futtattalak fel! Tiszteld az Istent!” Persze mikor Kanye Istenről beszél, akkor igazából magára gondol, ezt talán mondani se kell. Drake is belepofázott a vitába, ha már az ő neve is felmerült, de csak bevédte Kanye-t (mintha szüksége lenne rá) és megmondta, hogy talán nem kéne Cudi-nak annyit drogoznia, ami a legbénább beszólás 2016-ban, szóval ha lenne erre valamilyen hivatalos lúzer díj már átnyújtottam volna Drake-nek. 

Na de kinek van igaza?

Kanye-nek. Kid Cudi a fél karrierjét neki köszönheti, szóval hova pattog? Drake pedig olyan mint az a gyerek a térről, aki csak akkor áll bele a bunyóba, ha a haverjai már rég a földön rúgják a másikat. 

Sean Kingston + Meek Mill VS The Game

Kicsit gengszteresebb sztori, ami a The Game és Meek Mill között történt egy nem várt harmadik személlyel kiegészülve. Ez a beef igazából egy unalmas kliséhalmaznak indult: a The Game megfenyegeti Meek Mill-t, hogy megveri – Meek visszaszól – diss trackek készülnek – senki se sérül meg, de mindenkinek jobban fogy az új lemeze a felhajtás miatt. Ezerszer lefutott kör lett volna, ha az a korábban említett harmadik személy nem a babaarcú Sean Kingston lett volna.

Igen, az a srác, aki 7 éve még a rádióban énekelgette, hogy bjúútiful görrrls, na ő igazából egy autentik jamaikai gangsta, elég megnézni az alábbi videót, ahol annyira belelendült a The Game oltásába, hogy vártam mikor kapja elő a pult alól az UZI-t. De a keménykedés után arra is volt ideje, hogy megmutassa az ékszereit és a saját mozitermét, miközben olyan alázásokat dobált a The Game felé, hogy: „Mi volt az nemrég a nyakadban? Bronz? Azt hittem platinum albumaid vannak, erre kamu arannyal mutatkozol?” Azért kell magabiztosság beszólni valakinek, aki 10 év fegyházra gyúrta magát.

[vembed youtube=”yXsyRFhsOug” ]Na de kinek van igaza?

Kingston-nak. Kit érdekel mit vakerál egymásnak a két bohóc, ha babaarcú Sean ekkora gengszter legbelül és úgy titkolta, mint Néma Bob, hogy nem néma, akkor csak indokkal jöhetett ki belőle a fenyítő.

Ennyi volt mára a civakodásokból, mindenki mehet aludni, de ismét találkozunk, ha az izgága rapperek megint összerúgják a port.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés