Kövess minket

Aztaa

Szerencsére még vannak épeszű politikusok, akik nem akarják ledózerolni a Budapest Parkot

A főváros fog dönteni a szórakozóhely sorsáról.

Megosztva

Forrás: Facebook / Budapest Park

Ha szórakozóhelyek bezárásáról van szó, akkor az amúgy egymást köpködő politikai oldalak elég hamar egyetértésre tudnak jutni. Ez történt a ferencvárosi önkormányzatnál is, ahol az MSZP-s Pál Tibor már többször megpróbálkozott a Budapest Park bezárásával, a Fideszes polgármester pedig elismerően bólogatott hozzá.

Az indok nem a túl nagy zaj, randalírozó fiatalság, esetleg egy rosszul sikerült koncert miatti bosszú, hanem egy parkoló ötlete, ami már csak azért is fura, mert ahogy azt Index is kihangsúlyozta, a környéken van azért bőven hova parkolni. Az eddigi beadványokat rendre visszadobta a döntési pozícióban lévő főváros, mivel a budapesti olimpia terve felülírta a kerületi igényeket. De, mint azt mindannyian tudjuk a 2024-es olimpia nem itthon lesz megtartva, szóval most ismét feljött a Park bezárásának ötlete, és ismét csak a fővárosi közgyűlésen múlik a hely sorsa. Dr. Ujhelyi István, az MSZP alelnöke Facebookon kelt ki saját párttársa ellen, mivel ahogy fogalmaz „nagy baromság lenne eltiporni” egy ilyen közkedvelt koncerthelyet egy parkolóért cserébe. 

[fbpost]https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/photos/a.746813468666175.1073741828.734217673259088/1676910608989785/[/fbpost]
Hamarosan meglátjuk, hogy a fővárosi vezetés is így gondolja-e.

Frissítés: Közben Ferencváros közleménye is megérkezett, változtatás nélkül közöljük.

Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni.

Erre az alábbiak miatt sincs lehetősége:

  1. A Budapest Park a jegyző által kiadott jogerős rendezvénytartási engedély birtokában tart nyitva, ebből következik, hogy a polgármesternek nincs hatásköre a működést illetően.
  2. A Budapest Park fővárosi tulajdonú területen működik. Annak hasznosítása a Fővárosi Önkormányzat hatásköre. Bácskai János polgármester Pál Tibor MSZP-s képviselő interpellációját hivatalból továbbította – de nem támogatta – a Főváros vezetése felé. Az MSZP-s képviselő kérdésére az ilyen ügyekben a döntési kompetenciával rendelkező Fővárosi Önkormányzat adja meg a választ.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés