Kövess minket

Aztaa

Szeretett mesehőseink rothadó koponyáit mutatja be nekünk egy prágai művész

Rajzfilmfigurák másképp.

Megosztva

Bemutatta új alkotását a prágai 3D illusztrátor és kortárs művész, Filip Hodas, a friss képsorozat pedig minden rajzfilmkedvelő számára érdekes élményt nyújt.

Többek közt azért, mivel Hodas régi mesék legendás karaktereit vette elő, majd szépen lecsupaszította őket, és a fosszilis maradványaikat tárta elénk, így lehetővé téve, hogy megcsodálhassuk Spongyabob, Minnie egér, Csőrike, Goofy, Popeye és Dagobert bácsi koponyáját. Külön fun, hogy az alanyok régészeti szaknyelv alapján kitalált neveket is kaptak, így lett Goofyból Canis Goofus, Spongyabob Kockanadrágból Spongia Bobae, Minnie egérből Mus Minnius, Csőrikéből Canaria Tweetea, Dagobert bácsiból Anas Scroogius, Popeyeből pedig Homo Popuculis

Forrás: Filip Hodas / Hypebeast

Forrás: Filip Hodas / Hypebeast

Forrás: Filip Hodas / Hypebeast

A művész a ZBrush és Substance Painter 3D tervezői programokkal készített munkájához a koponyák-és a CG technológia iránti szeretetét kombinálta és törekedett arra, hogy a figurák rögtön felismerhetőek legyenek mindenki számára, ami többé kevésbé össze is jött, bár Popeye és Csőrike számomra nem volt teljesen egyértelmű első látásra. Pont ebből a célból amúgy minden szereplő rendelkezik egy-egy sajátos ismertetőjeggyel, ilyen például Minnie pöttyös masnija, Goofy zöld sapkája, vagy éppen Dagobert cilindere és aranya. 

Forrás: Filip Hodas / Hypebeast

Forrás: Filip Hodas / Hypebeast

Forrás: Filip Hodas / Hypebeast

A sorozatot egyébként Hodas nem mostanában kezdte, az első kövület-karakter, Goofy képét még októberben töltötte fel Instagramjára, ahová a hónapok alatt aztán szép lassan felkerült mind a hat szereplő. Nem ez az első alkalom, hogy a művész rajzfilmhősökhöz nyúlt, korábban a popkultúra sajátos disztópiáját festette le nekünk, amihez a Futuramából és a Spongyabobból is merített.

Az alkotó további, hasonlóan profi anyagait itt lehet csekkolni. 

Forrás: Instagram / @hoodass

[instagram]B3VGsEEoorW[/instagram]

(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés