Kövess minket

Sziget

Sziget 2017: Idén sem csak a zenéről szól majd a fesztivál

A divatot és a recycling látásmódot, az újrahasznosítás elvét helyezték a középpontba az ArtZone, a Sziget fesztivál művészeti játszó- és alkotó terének szervezői az idén.

Megosztva

Forrás: Sziget.hu

A kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált helyszín, az ArtZone kreatív programjának fókuszába a divat került az idén, lehetőséget adva még több tehetséges fiatal divattervezőnek, hogy a magyar és nemzetközi közönség közelebbről megismerhesse őket – írja az MTI.

Több fiatal dizájner és divattervező is bemutatkozik a fesztiválon. Vendégül látják például a PISZLI táskák készítőjét, Veress Réka tervezőt, akivel a kreatív workshop keretében bőr ékszereket lehet készíteni. Az idei másik kiemelt divatnagykövet a Szigeten az ArtZone recycling politikájába illő Müskinn. Meglepő, újrahasznosított anyagokból mindennapi használati tárgyakat készíthetnek majd a látogatók a tervezők segítségével. A tavaly nagy sikert aratott, a JHConcept szervezésében létrejövő POP UP sátorban nemcsak tervezőknek, hanem a divathoz közeli szakmákban dolgozó tehetségeknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is hat tervező, művész kap lehetőséget megjelenésre: Miklos Laufer grafikus, Laszlo Korcsmaros divatblogger, Bence Csalar tervező, az All On You, Dora Hegedus divattervező és Berta Valló illusztrátor. 

Forrás: Sziget.hu

Az ArtZone négy éve arra tesz kísérletet, hogy minél izgalmasabb workshopok keretében biztosítson tartalmas nappali kikapcsolódást a szigetlakóknak” – fogalmazott a közleményben Pálosi Boglárka, az ArtZone szervezője, aki kiemelte: a Godot Galéria Boldogság című kiállítása a helyszín kiállítótermében, a Kapusátorban látható.  

A program összeállításakor előnyben részesültek azok a koncepciók, ahol a recycling látásmód érvényesül és ahonnan apró, saját készítésű emlékekkel távozhatnak a látogatók. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) részvételének köszönhetően a szigetlakóknak lehetőségük nyílik hozzájárulni a Sziget közösségi kertjének megépítéséhez, gondozásához. 

Az ArtZone rét és a Kapusátor kiállítás minden nap 11-től 22 óráig tart nyitva, a workshopok pedig 11 és 20 óra között várják az érdeklődőket.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés