Kövess minket

Események

Sziget – Drónokkal táncoló!

Sziget – Dancing with Drones címmel látható drónos bemutató a fesztiválon

Megosztva

 

drv

Fotó: MTI

Szerdától vasárnapig, minden nap 22 óra 30 perckor látható a fesztivál SportZone helyszínén a produkció, melyben a repülő robotokat és a táncosokat a mozgás köti össze.

       A Dancing with Drones, azaz Drónokkal táncoló című projekt a CollMot, az ELTE Biológiai Fizika Tanszékén működő robotikai kutatócsoport és Nina Kov magyar származású, Londonban alkotó koreográfus együttműködéséből jött létre. A műsorszám zenéit, Zságer Balázs (Zagar) jegyzi.

A világon elsőként ők valósították meg, hogy legalább tíz repülő robot irányítás és előre programozott útvonal nélkül, valós időben reagál egy táncos mozdulataira. A nagyméretű kültéri helyszínt igénylő produkcióban 9 drón és 15 fellépő művész szerepel. A fesztivál a projekt számára alkalmas helyszín, ahol sokan láthatják a bemutatót

   A drónok profi művészekkel közösen „táncolnak”, szabadon vagy szigorú koreográfiában, létrehozva a világ első, kültéri, multimédiás drónshow-ját, futurisztikus látványosságot alkotva az éjszakában. A produkció a tudomány és a művészet egyedülálló ötvözete.

   „Mint zümmögő óriás szentjánosbogarak, úgy gomolyognak a drónok az égen, egy csapat fénylő emberi alak által vezérelve. Az előadás egy új világ hírnöke, ahol az emberiség megszelídíti a technológiát, és harmóniában működik együtt új társaival” – olvasható az MTI számára elküldött közleményében.

   A Sziget közönsége egyelőre 15 perces show-t csodálhat végig, de a szervezők a későbbiekben hosszabb műsorokkal szeretnének készülni a nagyérdemű számára.

( MTI nyomán )

https://www.youtube.com/watch?t=18&v=3GvGMRopvhU

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük