Kövess minket

Stílus

Szilikon a samponban? Igen vagy nem?

Mi alapján válasszunk sampont? Léteznek szilikonmentes termékek is?

Megosztva

SzilionsossamponFotó: Getty / Istock

Sampon, kondicionáló vagy hajmaszk – sőt a legtöbb hajápoló összetevője a szilikon, ezért a legújabb trend olyan termékeket vadászni, amelyben nincs. Egyáltalán árt-e a hajnak?

A szilikon a haj sérült struktúráján telepszik meg, melynek következtében a haj szépnek és egészségesnek tűnik. Érintésre sokkal finomabb és puhább érzetet kelt. A szakemberek azonban felhívták arra a figyelmet, hogy ez miért nem tesz jót a hajnak. Ha a szilikont nem megfelelően mossuk le, akkor a hajszálak felületét úgymond fogságba ejtik, ami különösen hajfestéskor jelenthet problémát. A másik negatívum, pedig az a tény, hogy a szilikon alatt a haj szenved, kiszárad és töredezni kezd, ami azért van, mert nem kapja meg azokat a szükséges anyagokat, melyek táplálják. Mindezek mellett a szilikon egészségtelen a környezetre nézve is, mert biológiailag nem tud lebomlani.

TIPP: Hajápolók vásárlásakor mindig figyelmesen olvasd végig az összetevők listáját! A szilikont az esetek nagy részében a lista végén tüntetik fel „cone” vagy „xane” néven. Ha pedig természetes kozmetikumokat vásárolsz, akkor ügyelj arra, hogy hitelesítve legyenek! Utóbbi biztosít arról, hogy a termékek nem tartalmaznak szilikont vagy parabént!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés