Kövess minket

Események

Szimfonikus metál az Arénában!

December 12-én ismét a Papp László Budapest Sportarénában üdvözölhetjük a Nightwish-t. A finn zenekar ezúttal Endless Forms Most Beautiful című új stúdiólemezét mutatja be, méghozzá két szintén évtizedes múltra visszatekintő, műfajában legendásnak számító együttes, a svéd Arch Enemy és a finn Amorphis kíséretében.

Megosztva

nightwish1113

Fotó: Getty/ Europress

A Nightwish fordulatokban gazdag története egy évről évre sikeresebb zenekar pályáját adja ki. A kezdetektől a mai napig képesek fantasztikus álomvilágok megalkotására, és hallgató lelkének megérintésére fenséges kompozícióikkal. 1996-os megalakulásuk óta nem csak a szimfonikus metál legnagyobb zenekarává váltak, hanem műfajtól függetlenül is a legnagyobb aréna-zenekarok közé emelkedtek.

[vembed youtube=”https://youtu.be/zPonioDYnoY” ]

A Nightwish európai arénaturnéjára két olyan fellépőt hoz magával, melyek önállóan is évtizedek óta turnéznak és ismertek, ám a három zenekar összeállásának köszönhetően most először láthatjuk majd őket a legnagyobb előadókhoz méltó színpadon és technikai körülmények között. A Michael Amott vezette Arch Enemy évtizedes múltra tekint vissza, és nem kell bemutatni őket az extrém metal ismerői számára. A zenekar az elmúlt években megerősödött felállással, Jeff Loomis (ex-Nevermore) és Alissa White-Gluz énekesnő csatlakozásával adta ki a War Eternal című lemezt, A Stolen Life című dal videója itt látható:

[vembed youtube=”https://youtu.be/gB4uhCqOH2k” ]

A turné harmadik szereplője, a finn Amorphis 1990 óta aktív, és rendszeresen fellép Magyarországon is, ezúttal szeptemberben megjelent stúdiólemezük, az Under The Red Cloud bemutatására készülnek. A lemezen található Death Of A King videóját itt láthatjuk:

[vembed youtube=”https://youtu.be/Kc-gEds3eTM” ]

Forrás: budapestarena.hu

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.