Kövess minket

Tech

Szinte az összes nagyobb közösségi oldalról kitiltották Donald Trumpot

Szerencséjére az OnlyFansről még nem.

Megosztva

Forrás: Fox News

Az USA leköszönő elnöke, Donald Trump az összes ismertebb közösségi oldalról ki lett tiltva, miután szerdán egy Washingtonban tartott tüntetésen a beszédével felkelést szított, a hívei pedig betörtek az amerikai törvényhozás épületébe. A zavargás során öt ember meghalt, köztük egy rendőr és egy Trumpista tüntető, a résztvevőket pedig egymás után tartóztatja le az FBI. Trump felelőssége elvitathatatlan az ügyben, ennek megfelelően pedig megeshet, hogy akár hamarabb el kell hagynia a Fehér Házat, mint az eredetileg tervezett január 20. Ha ez nem is történik meg, a közösségi oldalak úgy érezték, lépniük kell, és kitiltották Trumpot.

Forrás:

A legnagyobb veszteség Trump Twitter oldalát érte, amit 88 millióan követtek, egyben ez volt az elnök kedvence közösségi oldala, ide folyamatosan posztolt. A Twitter Trump utolsó két posztjával magyarázta a kitiltást, melyekben bejelentette, hogy egy hosszú tradíciót megtörve nem megy el az új amerikai elnök, Joe Biden beiktatási ünnepségére, majd azt is leírta, hogy a rá szavazó 75 millió amerikai számára még „nem ért véget a közös út”. A Twitter vezetősége szerint ezt úgy is lehet értelmezni, hogy január 20-án ismét balhé készülhet, ezt megelőzve tiltották le Trumpot, örökre.

[twitter]https://twitter.com/fbnewsroom/status/1347211647245578241[/twitter]
A Facebook és az Instagram követte a Twitter példáját, ők is kitiltották Trumpot, mivel erőszakra buzdította tömeget a Capitolium lerohanása előtt. Szintén offolva lett Trump a Pinteresten és Shopify-on, Twitchen, Snapchaten, TikTokon, sőt még Spotify-on is, utóbbin biztos azért, hogy ne készíthessen lázadó számokkal teli lejátszási listákat, Redditen pedig törölték a legnagyobb Trump csoportot. Ezen tiltások közül egyesek csak az elnök hivatali idejének lejártáig tartanak.

Trumpnak tehát egy két hétre eléggé leszűkültek a lehetőségei, ami az online létezést illeti, egyelőre szabad számára az OnlyFans (meztelen Trump fotók?), a SoundCloud (mumble rapper karrier?), MySpace (lol) esetleg az új magyar közösségi oldal, a Hundub.

(CNN, TMZ)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés