Kövess minket

Események

Szinte teljes a lista – ezek a zenekarok már biztosan tarthatnak raktárkoncertet

Száz csapatból eddig kilencvenen fogadták el az állam meghívását.

Megosztva

Forrás: instagram.com/punnanymassif

Száz zenekar részvételével indulhat el az úgynevezett raktárkoncert-sorozat, amely az elmaradt fellépések miatt nehéz helyzetbe került előadókat hivatott segíteni. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda az 5,3 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló projekt lebonyolításával a VOLT és a Strand Fesztivál főszervezőjét, Lobenwein Norbertet bízta meg, aki tegnap az Indexnek elárulta, hogy (eddig) kik bólintottak rá a felkérésre, de mivel az egyeztetések folyamatosan zajlanak, a lista hamarosan újabb nevekkel bővülhet.

Lobenwein az alábbi fesztiválzenekarokat nevezte meg, mint biztos fellépőt:

30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir, AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi and Friends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall.

A hiphop szcénát a Mulató Aztékok, a Slow Village, az Irie Maffia, a Sör és Fű, a Hősök, valamint a Punnany Massif képviseli majd.

A raktárkoncerteket egyébként valóban raktárakban rendezik, viszont közönség nélkül. A zenekarok az „eredeti” gázsijuk ötszörösét – legfeljebb 15 millió forintot – kaphatnak meg a fellépések után, ám ebből az összegben kiemeltek részesülnek a stábjukban dolgozó háttéremberek. A koncerteket egyébként az Antenna Hungária rögzíti, de nem élőben kerülnek adásba, hanem csúsztatva, későbbi időpontokban.

Ahogy az a bevezetőből is kiolvasható, nem mindenki él azonban a támogatással, és vagy lemond róla, vagy felajánlja másoknak. Így tett például a Black Bartók zenekar is: ők köszönték szépen a lehetőséget, de inkább visszautasították, mondván a zene mellett dolgoznak -, így nincsenek rászorulva a pénzre sem.

Pár napja kiderült, hogy a Black Bartókot is beválasztották azon 100 zenekar és előadó közé, akik meghívást kaptak a »raktárkoncert« rendezvénysorozatra, amit mi köszönettel visszautasítottunk. Az ok egyszerű: a Black Bartók tagsága nem a zenélésből él, ezért is szeretnénk kérni a szervezőktől, hogy helyettünk inkább olyan zenekaroknak, előadóknak ajánlják fel a nekünk szánt támogatást, akiknek komoly veszélybe került a megélhetése a járványügyi intézkedések következtében.”

(Index)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés