Kövess minket

Stílus

Szivárványos szuszpenzor és “GAY” feliratos felsők is vannak a Balenciaga Pride-hónapot ünneplő kollekciójában

Megosztva

Júniusban újra Pride-hónap, a jeles alkalmat pedig egy szivárványos kapszulakollekcióval ünnepli a Balenciaga.

A kapszula – mely a divatház új kollekciójának a részét képezi – több megszokott darabot, köztük pulcsikat, pólókat, sapkákat és alsóneműket is magába foglal, a felhozatal valódi csúcsdarabja viszont egy szivárványos, Balenciaga-logós szuszpenzor, melyet nem lepődnénk meg, ha viszontlátnánk egy júniusi felvonulás ésvagy egy földalatti techno buli jeles résztvevőin Európa-szerte.

A darabok nagy részén a “GAY” felirat díszeleg – a szóban forgó minta a Yeezy-kollabra készülő, mindenki által ismert GAP márka logójából lett átalakítva, ami akárhogy is nézzük, nem túl kreatív lépés, tekintve, hogy Tyler, the Creatorék majdnem ugyanezt ellőtték már a Golf Wang brand maszturbálásra utaló “FAP” dizájnjával anno 2013-ban.

“Meleg vagyok. Olyan társadalomban nőttem fel, ahol ezeket a ruhákat nem viselhettem volna, a világban pedig még mindig vannak helyek, ahol nem hordhatják őket.” – mondta Demna Gvasalia, a Balenciaga kreatív igazgató a Pride-kollekcióról a Vogue-nak. “Fontos, hogy fellépjünk a homofóbia ellen. Azonban nem olyan vagyok, aki az utcán felvonul és kántál. Helyette ez a politikai divat-aktivizmus, amit tenni tudok.”

Mint azt az LMBTQ+ támogatását a zászlójára tűző márka bejelentette, a kollekcióból befolyó bevételek 15%-át felajánlják az 1998-ban alapított, The Trevor Project nevű nonprofit szervezetnek, akik LMBTQ+-embereknek kínálnak terápiás segítséget, céljuk pedig a közösség fiataljainak öngyilkosság-megelőzése.

A kapszula június-, azaz a Pride-hónap során fog megjelenni online és a Balenciaga üzleteiben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés