Kövess minket

Aztaa

Szobrot állítottak a 12 ember életét megmentő kutya tiszteletére Mexikóban

Frida már találkozott is bronzból készült önmagával.

Megosztva

Forrás:

2017. szeptember 19-én pusztító, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés rázta meg a Mexikó középső részében fekvő Puebla városát. Majd’ 400 ember vesztette életét a természeti katasztrófában, többeket pedig eltűntnek nyilvánítottak a hatóságok. Az ő felkutatásukra érkezett a helyszínre Frida, a labrador retriever kutyus, aki a mexikói haditengerészet állományának megbecsült tagja. Az eb segítségével 12 embert mentettek ki élve a romok alól, illetve több mint 40 holttest helyzetét állapították meg a keresőcsapatok két hét leforgása alatt.

Habár már két év eltelt a szörnyű katasztrófa óta, a város vezetése egyáltalán nem feledkezett meg a hős kutyáról, és a napokban egy bronz szobrot emeltek a tiszteletére, melyen kiképzőjével, Israel Arauz-zal együtt látható. A múlt pénteki átadáson Frida is jelen volt, természetesen teljes menetfelszerelésben – jellegzetes szemüvegében meg cipőcskéjében – pont ahogyan az alkotás ábrázolja.

[twitter]https://twitter.com/CathySchutte/status/1020300754022817793[/twitter]
Az első találkozás alkalmával néhány másodperc erejéig gyönyörködött önmagában, majd hatalmas ováció közepette megszagolgatta a szobrot.

[twitter]https://twitter.com/emaglem/status/1020219067158999040[/twitter]
A most 8 esztendős Frida egyébként 2 éves kora óta dolgozik mentőkutyaként, eddigi élete során nem kevesebb, mint 70 embert mentett meg a világ különböző pontjain.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés