Kövess minket

Hiphop

Szubjektív, százas toplistát állított össze a legjobb magyar rapperekből az Animal Cannibals

És ekkor Geszti Péter valahol hangosan felsírt.

Megosztva

Forrás:

Reggel óta záporoznak a kommentek az Animal Cannibals Facebook oldalán, miután a srácok egy posztban megnevezték a (szerintük) legjobb 100 magyar rappert, valamint csapatot. A toplistán szerepel jó pár állandó, a magyar szcénában valóban megkerülhetetlen figura, de ha óvatlanok vagyunk, belefuthatunk olyan nevekbe is, melyeket csak erős homlokráncolás és szemöldökhúzogatás közben lehet értelmezni.

[fbpost]https://www.facebook.com/AnimalCannibals/photos/a.236903346363335/2876504212403222/?type=3&theater[/fbpost]

Kár lenne egyenként felsorolni mindenkit, ezért csak néhányat emelnénk ki a sorból, akik némileg – sportnyelven szólva – a meglepetés kategóriába tartoznak. Ilyen például Funktasztikus: habár a mezőkövesdi rapper és AC kapcsolata a kezdeti időkhöz képest ma már nem kimondottan nevezhető barátinak, a kannibálok simán szorítottak neki helyet, csak úgy, mint egykori Kamikázés társának, a velük szintén beefelő, Mr.Bustának. A listán nagyjából egyensúlyban vannak a régi, illetve az újabb arcok, így gond nélkül szerepelhet a pécsi Megasound System a békéscsabai Mikee Mykanic mellett.

A teljes összképet viszont több, indokolatlan átfedés nehezíti. Nem értjük például, ha szerepel a Jam Balaya, akkor mit keres ott külön a csapat tagja, Ketioz. De ugyanez a helyzet a Barbárfivérekkel, melyet ugyebár Tibbah és Deego alkotott, mindketten külön-külön felkerültek azonban a legjobbak közé. (Tkyd detto, ő speciel a Warnin’ Shotzban tolta anno, az ősidőkben, vagy TM, aki pedig a Fürkésző Elemekben vált ismertté.)

A legnagyobb kérdőjel viszont egyértelműen Fenyő Miki személye. Tudjuk, a Hungária énekese rappelt (?) már valamikor „nyolcvannégyben”, meg talán még breakelt (?), de láttuk már szövegelni Vona Gábort is, mégsem gondolnánk, hogy bármi köze lenne a stílushoz.

A srácok a későbbiekben valószínűleg változtatnak a felhozatalon, mivel rengeteg ajánlás érkezett kommentben a kedvenceiket hiányoló olvasóktól. Update: ez meg is történt, csekk felül az új listát.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük