Kövess minket

Hiphop

Szürreális világkörüli utazásra invitál Gege a „Trip” szöveges videóklipjében

„Ha hozod az izraeli hasist, tuti, hogy nem mondok német.”

Megosztva

Új, klippel is ellátott dalt droppolt Gege, az Elevated égisze alatt megjelent Trip az OFF Médián hallható és látható először.

Nem újdonság, hogy Gege tökéletesen tud egyensúlyozni a stílusok közt: szívesen nyit a trap felé, mégis hallhatunk tőle bólogatósabb boom bap trackeket is, most pedig mint kiderült, leginkább lo-fi vibeokkal kísérletezget, ezt a régiúj hangzást kívánja reprezentálni a szöveg-és beatügyileg is csillagos ötös Trip

Forrás:

Ahogy az augusztusi Recorderes premierjéből kiderült, a szövegcentrikusságra és az atmoszférateremtésre mindig adó budapesti rapper hamarosan új lemezt ad ki, mely Az út címet viseli majd, a nálunk debütáló dal már ezen a korongon fog szerepelni. 

Gege a számban Kolumbiától kezdve Vietnámon, Monacón, Párizson át egészen az Andrássy útig és a Moszkva…Széll Kálmán térig kalauzol minket, Európától, a néptáncoló magyaroktól így jutunk el Ázsiáig és a kimonóban flangáló gésákig, úgy, hogy az út alatt az mc végig elmés szójátékokkal és egy catchy, kellemesen repetitív refrénnel szórakoztat minket. 

„A szám a cím szavának két – egymástól nem túl távol eső – jelentését vonja össze, egy „belső” tripről szól, de ez a világ nevezetes helyein keresztül van bemutatva.” – mondja az előadó a Tripről. „Ezek a földrajzi helyek hol ellentétbe állnak a valósággal, hol ironikusan jelennek meg, máshol meg egyszerű szójátékként kerülnek a szövegbe. A Trip egy kicsit még a Csapda lemez utórezgéseit, tematikáját viseli magán. Részben a közvetlen környezetem, részben egy Babits vers (egészen pontosan a Messze…messze… – a szerk.) ihlette a számot, erre konkrét utalás is van a szövegben. A beat akárcsak az első single (Séta) esetében, itt is csnts munkája.”

[vembed youtube=”y2Fq3l0Xu9o” ] Nem csak dal, hanem a hozzá érkező vizuál is lo-fi, mely az előadó szerint sokkal inkább definiálható szöveges-hangulatteremtő cumóként, mintsem teljes értékű videóklippként. Az anyagot Gege saját maga készítette, erről így mesélt az OFF Médiának:

„A klipet én vágtam. A direkt életlen, pixeles képeket régi dokumentumfilmekből válogattam, azok a helyek jelennek meg rajtuk, amik a szövegben is, csak nem ugyanazokon a pontokon. Szerettem volna ráerősíteni a trekk poszt-szoci hangulatára a klippel. Most tök jó nekünk, hogy már utazhatunk bárhova szabadon, csak az átlagos polgárnak 1 hét Balaton jut a nyáron. És az már fain!”

Gege korábbi megjelenéseit itt, itt és itt is tudjátok fülelni. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés