Kövess minket

Hiphop

T.I. is beállt 21 Savage old school rappereknek címzett üzenete mögé

A trap zene pionírja egyetért fiatal kollégájával.

Megosztva

Forrás:

Kemény hangvételű nyílt levelet címzett tegnap este 21 Savage az OG rappereknek, akik szerinte lenézik a fiatalabb generációt. Az atlantai rapper többek között felhozta, hogy korábbi évtized zenéiben is közel ugyanannyi droggal kapcsolatos szöveg volt megtalálható, mint a mostaniakban, és hogy az old school rappereknek is el kéne ismerniük a rap zene mai népszerűségét a mainstreamen belül, melyhez a mai generáció nagyban hozzásegítette a stílust. Aki még nem tette, annak érdemes elolvasnia Savage szavait itt, hisz azóta már a közel 21 éve a szakmában lévő T.I. is reflektált a rapper szavaira.

A szintén atlantai T.I. az eredeti posztot osztotta meg Instán, míg a leírásba a saját gondolatait írta. Kommentjét egy olyan közhellyel kezdte, melyet sokan hajlamosak elfelejteni: minden generációnak megvannak a maga klasszikusai, és borzalmai. 

„A kis tesóm igazat beszél. Az az igazság, hogy minden generációnak megvannak a maga jó, nagyszerű, rossz, átlagos előadói. Ez igaz volt a mi generációnkra (2000-es évek), ahogy az alapító (80-as évek) és aranykorra (90-es évek) is.” 

Ezután tért rá a drogokkal kapcsolatos topikra.

Az új generáció pláne nem az egyetlen, mely „drogos” zenét készít. Emlékszik valaki arra az aprócska lemezre, amit úgy hívnak, hogy The Chronic? Vagy megvan a Sippin on some Sizzurp?” – emelte ki Dre és Three 6 Mafia klasszikusait. 

„Akárhogy is nézzük, ez most az Ő IDEJÜK. Nekünk sem mondhatta meg senki milyen zenét csinálhatunk. Éljétek csak az életét és csináljátok a dolgotokat fiatalok. Csak fogjátok fel, eléggé másmilyen vagytok, így kell egy kis idő, míg megszokunk titeket. Az öregeknek meg fel kell fogniuk, hogy a sikereik legitimálják a változást. A számok nem hazudnak. Arra nem lehet haragudni.”

[instagram]BbxXnRcDfBW[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés