Kövess minket

Hiphop

T.I. ismét mindenkit emlékeztetni akar: ő alkotta meg a trap zenét

Nagyon rá van erre pörögve.

Megosztva

Forrás:

T.I. áprilisban, az Angie Martinez showban beszélt először arról, hogy a második, 2003-ban megjelent Trap Muzik című lemezével született meg a trap zene. A rapper állítja, ő volt az, aki így kezdte hívni a stílust, azelőtt senki sem használta ezt a kifejezést erre a zenére külön. Azt tehát nem állítja, hogy ő volt az, aki sikerre vette, vagy akár a széles közönséggel megismertette volna a műfajt, szimplán a feltalálójának tartja magát. 

[vembed youtube=”4Zc1RWcQcfY” ]Az atlantai rapper viszont úgy érzi, hogy ezt nem sokan tudják, ezért ha feljön a téma, mindig kihangsúlyozza, hogy bizony, ő volt az első. Ezt tette augusztusban egy Montreality nevű csatornának, most pedig a HipHopDX nevű oldalnak, mikor arról kérdezték, mit gondol a trap zene hatalmas popularitásáról. 

Na várjunk csak egy pillanatot. Szeretném, ha megmondanád, hogy mikor hallottad először azt a szókapcsolat, hogy “trap zene”, mielőtt a Trap Muzik című albumom megjelent?” – kérdezett vissza a rapper, mire a riporter azt válaszolta, hogy ő Connecticutból jött, és ott más stílus pörgött, így hozzá eleve később ért el ez a trend.

Teljesen mindegy honnan származol. A tények azok tények. Ha valaki visszakeresi, hogy létezett-e ez a kifejezés az albumom előtt, nem talál semmit, mert én találtam ki. Én csak az igazságot mondom. Mások segítségével nőtt ekkorára, és mások sokkal-sokkal tovább vitték a hírét, mint én valaha tudtam volna. Annyira elterjedt lett, hogy ezen a ponton én már csak hátra dőlök, és büszkén figyelem a történéséket. Úgy érzem a trap zene egészségesebb ma, mint valaha.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.