Kövess minket

Hiphop

T-Pain cseppet sem bánja, hogy divatba hozta az autotune használatát

Megosztva

Már a kétezeres évek elején sem volt különösebben forradalmi, ha valaki autotune-t használt az éppen aktuális zenéiben, ám az akkoriban szárnyait próbálgató T-Pain ezt az egész őrületet jóval magasabb szintre tudta emelni. A floridai rapper-énekes ugyanis egyáltalán nem ismert mértéket ha autotune-ról volt szó, és amennyire csak lehetett széteffektelte a számait, igaz ekkor még közel sem számított menőnek az effekt.

Később, ahogy múltak az évek, az autotune úgy lett egyre elfogadottabb a zeneiparban, ám sokan átkozódtak is miatta. A fanyalgók elsődleges kifogása az volt, hogy a „hangkorrekció” nem más, mint szimpla átverés, meg amúgy is, roppant unalmas, hiszen boldog-boldogtalan alkalmazza.

Autotune ügyben egyébként nincs (és valószínűleg) nem is lesz soha teljes egyetértés, T-Pain viszont mindezért bátran vállalja a felelősséget. Egy friss, a Billboardnak adott nyilatkozatában a következőket mondta erről a jelenségről: „Régóta nyomom így, ettől vagyok egyedi. Amikor behoztam az autotune-t a köztudatba, a támadások ellenére sem hagytam abba, pedig rengetegen kritizáltak, miközben mások sikereket értek el azzal, hogy engem másolnak. Sosem kérnék elnézést azért, mert népszerűvé tettem az autotune-t.”

Ha valakit érdekel, milyen T-Pain hangja autotune nélkül, annak ajánljuk figyelmébe az alábbi videót 2014-ből.

[vembed youtube=”CIjXUg1s5gc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés