Kövess minket

Stílus

Tahiti csodálatos szigete: Papeete

Hazánktól körülbelül 17 ezer kilométerre fekszik a lélegzetelállító Tahiti és annak fővárosa, Papeete. A szigetcsoport száznál is több szigetet foglal magába, s a területet sokan csak Francia Polinéziaként ismerik. A Budapestről kétszeri átszállással elérhető térség csodás tájakkal, pálmafás, hófehér partokkal és a polinéz vendégszeretettel várja a turistákat, akik egyre nagyobb számban érdeklődnek az egzotikus világ iránt.

Megosztva

Nem véletlen nevezik Tahitit a Csendes-óceán királynőjének, hiszen a cölöpökön álló bungalóból kilépve az elénk táruló tájtól valóban olyan érzésünk lehet, hogy megtaláltuk a földi paradicsomot.

Papeete, Francia Polinézia fővárosa

Papeete nem csak idegenforgalmi szempontból érdemel figyelmet, ugyanis területe kereskedelmi, gazdasági és ipari központként is funkcionál. A forgalmas kikötőváros reptérrel is rendelkezik, ám szűk utcácskáin a városi forgalom gyakran kihívás elé állítja a közlekedőket. A város elnevezése egyébként annyi jelent, mint „víz egy kosárból”.

A területén megtalálható Faa Nemzetközi Reptérről további járatok indulnak a térség egyes szigeteire, de komppal és óceánjárókkal is megközelíthetőek a szigetvilág legszebb tagjai.

Bungalók a víz felett

Tahiti és Papeete mellett a statravel.hu tapasztalatai szerint is gyakran teszik le a voksot a luxusnyaralásra vágyók. Nem véletlen, hiszen a cölöpökön álló, víz fölött elhelyezkedő bungalók megjelenésüket, a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat és persze az onnan nyíló lenyűgöző látványt illetően is prémium kategóriás kikapcsolódást kínálnak. Sok esetben polinéz kenukkal szállítják „házhoz” az ételeket, melyek kinézetükben és ízvilágukban is az egzotikum non plus ultrájának számítanak.

Az ottani gasztronómia a trópusi ízek mellett az ázsiai és az európai konyha egyedülálló keverékét is nyújtja. Nem érdemes kihagyni a poisson cru megkóstolását, amely lime, kókusztej, zöldségek és nyers hal alapanyagokból készül. Ha édességre vágyna, akkor pedig sült gyümölcspudingot érdemes rendelni.

Gyöngymúzeum Papeete városában

Kevesen tudják, de Tahiti a gyöngyhalászat egyik központjának számít. Egyedülálló természeti adottságainak köszönhetően meleg vizű lagúnáiban rengeteg osztriga él. A színes és a híres tahiti fekete gyöngyökkel a turisták a Papeete Gyöngymúzeumában ismerkedhetnek meg. Az igazi látványosság azonban nem más Papeete területén, mint maga a természeti környezet.

Utazási katalógusokból, egzotikus utakkal foglalkozó weboldalakról számtalanszor visszaköszönnek azok a lélegzetelállító képek, melyek mindegyike Tahiti szigetvilágához köthető. A buja környezet, a gazdag növény- és állatvilág és persze a kristálytiszta víz együtt semmihez sem fogható vonzerőt jelent a szigetek számára.

Romantika felsőfokon

Az egzotikus tájakat nem csak a luxusnyaralásra vágyók választják szívesen, hanem azok is, akik romantikázni szeretnének. Mindegy, hogy nászútról van szó, vagy egy szenvedéllyel és romantikával teli pihenésről, Papeete és Francia Polinézia térsége remek választásnak bizonyul.

A naphosszat a természet közelében töltött idő korántsem válik unalmassá, hiszen akár aktív kikapcsolódásra is lehetőség nyílik. Felfedezhetjük a szomszédos szigeteket helikopterrel, hajóval, de akár egészen eldugott kis helyekre is elvisznek a helyi idegenvezetők, akik tényleg tudják, mit érdemes megmutatni a földi paradicsomra vágyó turistáknak.

Tahiti az egzotikumra, az idegen kultúrákra és a világ egy más szegletének felfedezésére vágyók számára garantáltam nem okoz csalódást.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés