Kövess minket

Aztaa

Tajvan az első olyan ázsiai ország, ahol betiltották a kutyahúst

Megölni, értékesíteni, fogyasztani tilos!

Megosztva

Forrás: stopyulinforever.org


Mérföldkőhöz érkezett Tajvan, legalábbis az állatvédelmi szempontokat figyelembe véve: törvényen kívül helyezték a kutya-, és macskahús fogyasztását, ezzel ők az első olyan ázsiai ország, ahol védelmezik a négylábúakat.

Aki megeszi vagy megveszi a húst, akár 8200 dolláros , azaz nagyjából 2,5 millió forintos büntetésre számíthat. Habár 1998 óta illegálisnak számít a kutyák és macskák levágása, a szigorításra szükség volt, ugyanis a feketepiacokon a mai napig hozzá lehetett jutni az állatok húsához. Sőt! Tajvan annyira beszigorított, hogy a büntetés még a két év börtönt és a 65 ezer dollárt is elérheti.

A világméretű felháborodás akkor tetőzött, mikor Kínában a hagyománnyá vált Licsi és Kutyahús Fesztivált tartották. A dél-kínai Yulinban, körülbelül 10 ezer kutyát mészároltak le a tíz napos ünnepség alatt. A petíciók akkora hatással voltak a kelet-ázsiai országra, hogy azonnal hatványozták a szankciókat.

„Kegyetlen és elavult szokás!” – mondta Adam Parascandola, az Nemzetközi Állatvédő és Társadalmi Kríziskezelő igazgatója arra reagálva, hogy Kínában, Dél-Koreában és a Fülöp-szigeteken még mindig legálisnak számít a kutya- és macskahús. A szervezet becslése szerint, közel 30 millió kutyát ölnek meg évente Ázsiában, habár a legtöbb kínai ember nem eszik kutyahúst.  Egy 2015-ös felmérés szerint a kínai nagyvárosok (Peking, Sanghaj) negyede fogyasztott „csak” kutyát.

(Via Nat.Geo)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés