Kövess minket

Aztaa

Talán senki sem gondolta volna, hogy ennyi pénzt hoz majd a legális marihuána Amerikában

A kriptovaluták mellett a fű az igazán nagy okosság.

Megosztva

Forrás:

Ha bárki azt hinné, hogy rossz ötlet fűvel bizniszelni, annak nagyjából 10 milliárd okot tudunk felsorolni, hogy miért nincs igaza. Méghozzá dollárban. Ennyi profitot termelt ugyanis a marihuána legális árusítása az Amerikai Egyesült Államokban idén. Ez nagyjából 33 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, és, ha hihetünk a gazdasági elemzők jóslatainak ez még közel sem az út vége. Jövőre ennek a brutális összegnek akár a dupláját is megtermelhetik a különböző kannabisz ültetvények, hogy aztán az ország egyik vezető üzletágává váljon a marihuánával történő kereskedés.

2018-ban Kanadában is kezdetét veszi az marihuána árusítása, ám a valódi aranybánya kétségkívül Kalifornia színre lépése lesz. A már említett elemzők szerint csak a nyugati-parti állam 7 milliárd dollárt fog akasztani jövőre, így egyedül többet ér majd, mint Colorado, Washington és Oregon együtt.

Jelen pillanatban a kriptovaluták mellett a fű a leggyorsabban fejlődő iparág a tengerentúlon. Akkor lesz igazán érdekes a dolog, amikor majd (például) Bitcoinnal is fizethetnek a csomikért az emberek.

(via Fortune)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.