Kövess minket

Zene

“Te a nyugtatókon, én meg rajtad alszom el” – Rest Caste x gyuris: “Égjetek el” dalpremier

Akik úgy lapozzák a pénzt, mint a Bibliát.

Megosztva

Forrás:

Izgalmas, hazai feltörekvő rapperekkel foglalkozó decemberi cikkünkben a már megismert Rest Caste csapata és a magyar emo trap és cloud rap legfényesebben ragyogó csillaga, a 2017 végén, szellemország nevet viselő tapejével az Index évzáró 20-as listájára is felkerülő gyuris közös dallal jelentkeztek. Az Égjetek el egy hangulatos, csípkelődő gang-himnusz, három különböző stílusú előadó tolmácsolásában. Ren Trace dallamos refrénje, lil daffy és gyuris gúnyoskodó, elmés verzéje, és deathonme.exe melodikus, búskomor sampleből építkező, gyuris keze munkáját is dicsérő, dúdolható alapja mind hozzátesznek az élményhez, ami után jogosan gondolhatjuk, hogy nagyon izgalmas dolgok fognak még születni az itthoni trap szcénában. Egy olyan befogadó, és egyre izgalmasabb új produkciókat kitermelő közegben, ahol éppúgy megférnek egymás mellett a csirkék, meg Palvin Barbi, mint a depresszív magyar Bones balladái és a töltöttkáposzta. A téma megértéséhez ajánljuk múltheti interjúnkat Egssel és Figurával.

A premier apropóján kérdeztük deathonme.exét, Ren Tracet és gyurist a kollabról, és a kislemez részleteiről.

Hogyan kerültetek kapcsolatba egymással?

gyuris: Követtük egymást mindannyian Soundcloudon meg Instagramon, én meg egyszer ráírtam daffyra, hogy mennyire szeretem az egyik számát, innen pedig odáig jutottunk, hogy akkor csináljunk egy közöset is.

Milyen volt az eddigi, Rest Casten belüli szólók és featek után egy új egyéniséggel, jelen esetben gyurissal kollaborálni?

Ren Trace: Igazából a zenéivel már megelőlegezte a szimpátiámat, de amúgy is eléggé közvetlen velünk. Azt gondolom, hogy a közös munka gördülékenyen ment, én nem éreztem nehézséget, csak pozitívumai voltak, nagyon sokat rátesz hogy gyuris keverte és masterelte.

Gyuris, deathonme.exe, mindketten dolgoztatok producerként a dalon, ki mit tett hozzá a projekthez?

gyuris: Nándinak (deathonme.exe) mondtam, hogy küldjön valamit, amibe belekezdett, ő mutatta az alapot, nekem meg megtetszett. Átküldte a projektfájlt, én meg beszálltam pár új ötlettel a dobokba, meg segítettem a keverésben.

deathonme.exe: Eredetileg nem erre az alapomra készült volna a szám, hanem volt egy régebbi beat, amit nem nagyon érzett senki, akkor vették elő az Arnoldék (Ren Trace) ezt. Aztán elment a gyurisnak, mi akkor azt hittük, hogy már verzével küldi is vissza, de ő is belenyúlt, kicserélt pár hangot is. Azt meghallgattuk, utána én még kicsit javítgattam a 808-et, aztán szép lassan kész lett a cucc.

Kiknek kell elégniük?

deathonme.exe: Azoknak, akik nincsenek jóban a ganggel.

Ren Trace: Akik azt mondják, hogy „megértik”, és „elfogadják” a céljaimat, de amikor arra kerül a sor, elvárják, hogy lemondjak róluk.

gyuris: Az én szememben a legtöbb ember már rég elégett, aki pedig még nem, azt majd utoléri a lelkiismerete.

Keresd a srácokat itt: REST CASTE / GYURIS

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés