Kövess minket

Hiphop

Te megmondanád Shy Balenciről a zenéje alapján, hogy magyar? Oké, mert mi sem.

A budapesti srác 2018 egyik nagy meglepetése.

Megosztva

Forrás:

Sokaknak ismerős lehet a szituáció, mikor egy amerikai filmben, egy TV műsorban, vagy akár egy amatőr pornóban megszólal angolul valamelyik honfitársunk, mi pedig mutatóujjunkat rázva bólogatunk: ez egy magyar ember, engem itt nem versz át az ingliseddel. De míg egy filmben ezen könnyen túl lehet lendülni, a zenében sajnos a hosszú gyakorlás után lefaragott, de azért kibukó akcentus könnyen megmérgezheti az angolul felvett magyar vokálokat, ez pedig zavaró a hallgatónak, engem legalábbis biztosan zavar. Erre amúgy egyre többen ébrednek rá, nem véletlen, hogy divatos mostanában inkább magyarul menő szövegekkel próbálkozni még az underground zenei szcénában is (a hip-hopnál a nehézsége miatt már eleve kevés volt az angol próbálkozó), és már túllendültünk azon a rendszeresen előjövő klisén, hogy „de hát angolul jobban hangzik„.

És akkor itt van Shy Balenci, a feltörekvő budapesti Soundcloud rapper és producer, aki ilyen dalokat készít: 

[vembed soundcloud=”427184301″ ]
No meg ilyeneket:

[vembed soundcloud=”434122206″ ]A mindössze 20 éves tehetség kilenc éve kezdett el beatkészítéssel foglalkozni, és körülbelül három éve dobálja fel őket a netre. Ennek köszönhetően kontaktba került egy Miami rapperrel, 3rdivison-nel, aki bevette a Shysupply nevű producerekből és rapperekből álló formációba. Velük értékesít alapokat, de Shy nem csak producer, hanem mint a fenti trekiken hallani lehet vokálokban is patent, és a szövegeit is maga írja. Pusztán hangzás alapján nem lehetne megmondani, hogy nem egy atlantai feltörekvőt hallunk, hanem valakit, aki a magyar fővárosból származik.

[vembed soundcloud=”370468151″ ]A$AP Ferg, Schoolboy Q és Isaiah Rashad szerepel az álom kollablistáján, de az új nevek közül Lil Wop, Rich The Kid, Famous Dex és Trippie Redd zenéit is csipázza. De nem akar ő senkire se hasonlítani, állítása szerint a saját hangját akarta felszínre hozni a zenéjével, melyek mögött amúgy igazi érzelmek lakoznak. 2018 még biztosan csak a kezdet a számára, de hát soha rosszabb indítást.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés