Keresés


Már nem Justin Bieber "Baby"-je a leggyűlöltebb YouTube videó

Offmedia- 2018.12.13. 17:31
Hanem a YouTube egyik sajátja.
Új király van a leggyűlöltebb YouTube videó trónján, és ennek pont a YouTube örül a legkevésbé, ugyanis az ő évösszegző kisfilmjüket szavazták le a legtöbben eddig. 

Az eddigi csúcstartó Justin Bieber "Baby"-je volt, melyen 9.8 millió diszlájk volt, cserébe viszont több mint 10 millió embernek tetszett a klip. Az idei YouTube Rewind, mely a platform több ismertebb kontentkészítőjét gyűjti össze, 10 millió diszlájkot gyűjtött be, és mindösszesen 2,1 millió lájkot, tehát az emberek 80%-a utálta a videót. Az okok között lehet, hogy a Google tudatosan kihagyta a szórásból a nem szalonképesebb YouTubereket, mint például a platform legtöbb feliratkozóját begyűjtő PewDiePie-t, és azt is sokan sérelmezik, hogy a kontent készítők helyett sztárokra (Will Smith-szel indul a videó) és gyorsan múló trendekre (Fortnite) megy rá a Rewind, ahelyett, hogy a YouTube közösséget emelné ki. 

Az évösszegző Rewindok nem voltak mindig ilyen univerzálisan gyűlöltek, 2015-ig tetszettek a felhasználóknak, azóta viszont egyre több támadás éri ezeket a videókat. Kérdés mit lép a YouTube jövőre?

(The Verge)

Hozzászólások