Keresés

Megjelenési dátumot és árcédulát kapott a PlayStation 5

Offmedia- 2020.09.17. 13:51
A digitális kiadás 35 ezer forinttal olcsóbb lesz.
A Sony tegnap, magyar idő szerint este 22-kor egy új prezentációban leplezte le PlayStation 5 konzol megjelenési dátumát és hivatalos árát. A konzol infók mellett új játékbejelentések és meglepő módon a PS4 jövőbeni támogatása is szerepet kapott.

A PS5 stream egy nagy meglepetéssel indult, miszerint érkezik a Final Fantasy XVI, és PS5 konzol exkluzív lesz.

Ezután lement egy hosszabb játékmenetet bemutató trailer a Spider-Man: Miles Morales-hez, mely mint kiderült PS4-re is érkezik, ahogy a Horizon folytatása, valamint a Sackboy: A Big Adventure nevű platformer is. Ezzel a Sony egy kicsit visszatáncolt a korábbi ígéretétől, miszerint a Ghost of Tsushima lesz az utolsó nagy játék a jelenlegi konzolra. Ezután megismerhettünk egy új Harry Potter játékot, a Hogwarts Legacy-t, és újabb betekintést nyerhettünk a Resident Evil VIII, Call of Duty: Black Ops Cold War, valamint Oddworld: Soulstorm játékokba.

Kifjezetten szemet gyönyörködtető lett a Demon Souls remake-je, mely a konzollal egy időben fog megjelenni, valamint kiderült, hogy a Fortnite és a Devil May Cry ötödik részének különkiadása is azonnal játszható lesz az új konzolon. A Sony azt is bejelentette, hogy az online multi előfizetést, a PlayStation Plust ingyen PS4 játékokkal pakolják tele PS5 tulajoknak. 

A legnagyobb bomba természetesen a végén robbant, kiderült, hogy a konzol november 19-én jelenik meg Európában, így nálunk is, az ára pedig 184 999 Ft lesz a lemezes verzióban, és 149 999 Ft a digitális verzióban. A prezentáció egy apró teaserrel zárult, amelyből kiderült, hogy a 2018-as God Of War folytatása jövőre jelenik meg.

Hozzszlsok

rdekes lehet