Kövess minket

Stílus

„Tele a szekrény, mégsincs mit felvennem” – így szelektálj a gardróbodban!

Szabadulj meg azoktól a ruháktól, amit már nem hordasz, és alakíts ki jól átlátható ruhatárat! Eláruljuk, hogyan.

Megosztva


A H&M nagy ruhagyűjtő akciót szervez a héten, ahol leadhatod az összes olyan ruhádat, amit nem hordasz, hogy újrahasznosítsák, de odaadományozhatod őket valamelyik segélyszervezetnek, vagy ha új cuccokat is szeretnél, elviheted őket például egy ruhacserére – a lényeg, hogy érdemes szelektálni a gardróbodban! A kérdés csak az, hogy mit dobj ki, és mit tarts meg.

Először is azt döntsd el, miért szelektálsz: mert lassan végzel az egyetemen és már nem akarod a gimis cuccaidat hordani, mert káosz van a szekrényedben és nincs elég hely, mert változik a divat, mert elköltözöl és nem akarsz mindent magaddal vinni, vagy mert annyira megváltozott a stílusod?

Az életszakaszok váltásain valóban változik a stílusunk, vagy inkább az, hogy hova viseljük a ruháinkat. Érdemes megszabadulni azoktól a daraboktól, amik szentimentális értékükön kívül már rég nem hasznos darabjai a gardróbunknak – tini korunkban, amikor szinte minden létező stílusban kipróbáljuk magunkat, sok olyan cucc landolhat a szekrényünkben, aminek később semmi nem indokolja a viselését – legfeljebb a nyári fesztiválok.

Ha több helyet szeretnél a szerkényedben, vagy valahogy átlátni a káoszt, érdemes első körben a rendszerezésen elgondolkodni: lehet, hogy a szekrényed egyszerű újrarendezése megoldja a problémát. Ha például eddig típus szerint pakoltad a ruhákat, most rendezd színsorrendbe, szerezz be tárolókat és elosztókat, akaszd a harisnyákat és sálakat egy vállfára – máris helyet spórolhatsz! Ha a praktikusság a fő rendező elv, sokkal könnyebben átlátod, mit vegyél fel reggel: például pakolhatod külön a basic darabokat, vagy állíthatsz össze szetteket előre.


Persze ott vannak azok a ruhák, amiket pár évvel ezelőtt megvettél, mert akkor nagy divat volt, és most értetlenül nézel rá, hogy miért, senki nem hord már ilyet – jó eséllyel viszont egyszer még fog, szóval ha van módod rá, ásd el őket valahol a szekrényed mélyén, és vedd elő húsz év múlva!

Más a helyzet azokkal a cuccokkal, amikre elcsábultál egy leárazáson, de már akkor sem volt jó a méret, vagy egy viselés után rájöttél, hogy rossz az anyaga, nem áll jól, nem is a te stílusod, de nem baj, akkor is megérte. Na, ezektől szabadulj meg minden lelkiismeret-furdalás nélkül! Igen, még akkor is, ha az elmúlt öt évben ott pihent a szekrényedben az az ezüst kígyóbőr nadrág, ami egyszer sem volt rajtad, pedig a próbafülkében jól állt.

Végül pedig olyan ruhák is vannak, amik újrahasznosíthatók: a kilukadt farmerből lehet rövidnadrág, táska, a fehér blúz számtalan módon variálható, az ingek átalakíthatók szoknyává, a nyári ruhákat pedig télen is hordhatjuk – csak kreativitás kérdése! Nem kell mindent kidobni, de van, amit felesleges őrizgetni a szekrényünkben – valaki másnak még hasznos lehet!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés