Kövess minket

Hiphop

Tényleg Birdman és Young Thug rendelték meg a Lil Wayne elleni 2015-ös merényletet?

A most nyilvánosságra hozott bizonyítékok alapján több, mint valószínű.

Megosztva

Forrás:

2015. április 26-án hajnalban rálőttek Lil Wayne két turnébuszára, Atlantában. A járművek épp elhagyni készültek a Compound nevű klub garázsát, mikor több lövés is dördült. Nem sérült meg senki, de a turnébuszokban 20 ezer dollárnyi kár keletkezett. A rendőrség nem sokkal később be is azonosította a támadót, Jimmy Carlton Winfrey-t, aki a nyomozók állítása szerint a Blood utcai bandának akarta bizonyítani a hűségét azzal, hogy lelő egy híres rappert a rivális oldalról. 

Itt akár be is fejeződhetne a történet, de Winfrey augusztusban elkezdett köpni. Azt kezdte hajtogatni, hogy nem csak neki kéne rács mögé kerülnie, hanem a Cash Money Records főnökének, Birdmannek is, hisz a merénylet a közte és Lil Wayne közti pénzügyi vita folyománya volt. Birdman tagadta a vádakat. Az év novemberében aztán 10 év börtönre ítélték Winfrey-t, miután bűnösnek vallotta magát, ezt később a georgiai Legfelsőbb Bíróság felülírta, mivel úgy ítélték meg, hogy a bíró túlságosan nagy nyomást gyakorolt a vádlottra. 

Ugrunk három évet és elég érdekes fordulatot vett az ügy. Az Atlanta’s WSB-TV birtokába jutott ugyanis több érdekes információ. Először is az, hogy Young Thug nyolcszor hívta Winfrey-t a merényletkísérlet előtti 12 percben, míg a Birdman és Winfrey közti egyik börtönben rögzített telefonbeszélgetést sikerült megszerezniük az újságíróknak. Ebben a Cash Money CEO azt mondja: „Ideje kijönnöd és felvenned a pénzed. Mindent megtettél, amit csak tudtál főnök…szimpla üzlet haver”.

Az ügyészek jelenleg azon gondolkodnak, hogy meggyanúsítják Birdmant, mint felbujtót, és Thuggert, mint bűnsegédet az ügyben. Birdman ismét tagadta a vádakat, mint elmondta, a telefonbeszélgetésnek nem volt köze a Lil Wayne lövöldözéshez.

[vembed youtube=”o75LLN6Qs3o” ]A Birdman és Lil Wayne között húzódó pénzügyi vitának most nyáron lett vége, Weezy 10 millió dollárt kapott a Universaltól, ami a Cash Money anyavállalata. Birdman augusztusban, Wayne Lil Weezyana nevű New Orleans-i fesztiváljának színpadán kért bocsánatot a nézeteltérésekért.

(HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés