Kövess minket

Rock

Tereskova búcsúkoncert

A méltán híres Nagy Krisztina-Tereskova, egy hihetetlenül színes, intelligens, kreatív, és hírhedten botránykeltő vénával rendelkezik, amit a zenéjén és a képzőművészeti alkotásain keresztül remek módon tud megjeleníteni.

Megosztva

[vembed youtube=”lVZqGWcVFZw” ]

Szombaton ‘temettük’ ifjúságunk bohó éveinek aláfestő zenéjét, vagy ezen zene által megélt ifjúságunk bohózatát.

Történt ugyanis, hogy az első pillanatban mindenkinek felcsillant a szeme, hogy végre, el se hiszem, Tereskova koncert!! Ami megintcsak alig volt behirdetve, de legalább a másfél évvel ezelőttinél jobban, amiről nem volt nehéz lecsúszni, megfelelő infó hiányában.

Aztán jött a mellkas döfés, miszerint nem csak az a neve a koncertnek, hogy november 7-én Tereskova koncert, hanem gyönyörűen hozzákaristolták a szörnyűséges és lesújtó UTOLSÓ szót.

Ígyhát szemhéjunkat rágcsálva rohantunk jegyet venni, félredobva és lemondva minden más programunkat, amit már hónapokkal előtte leszerveztünk, mert hát pelenkás időszak köszöntött ránk onnantól, hogy bejelentették, hogy UTOLSÓ..

Szombatot ütött a nap, begyűltek az ebek a Gödör nagytermébe, mi is bejutottunk az utolsó sorok egyikébe, a pultnál töltött öt órás sorban állást követően.

Hatásos belépővel sikerült indítania a koncertet, miközben fantasztikus vizuál ment a háttérben a világmindenséggel, aminek természetesen Ő van a közepén, nem csak képileg, de fizikálisan is az univerzum közepéről üvöltötte ránk, olyan pszichedelikus módon, hogy Tereskova, hogy az ember kétszer is körbefordult, hogy hol van éppen.

Aztán persze kedvesen megköszönte, hogy milyen jófejek vagyunk, hogy eljöttünk a beállásra..

Ahogy röppentek a percek el is érkeztünk a Dióskalács című remekhez, amit sokan jobban tudnak, mint a Himnuszt (itt a tanulságot mindenki maga vonja le). Szerencsére ez nem egy olyan koncert volt, ahol kiéheztetik az embert, mire eljön a kedvence, hanem elég hamar lejátszották az adott darabokat. Aztán az összes többit is, amit globálisan szeretünk.

[vembed youtube=”pYE7ybvXHhc” ]

Hihetetlen hangulat és galambötvözött higanymozgás jellemezte ezt az eseményt az elejétől a végéig. ezen felül nyilván megvolt a hangosítóval való párbaj, ami igazából Tereskova általi teljes megsemmisülést jelentette, de mi jót kacagtunk, a napszámos hangosító srác már valószínűleg kevésbé. Van, akikkel nem egyszerű együtt dolgozni, de annál nagyobb élmény, főleg ha mondjuk benne vagy a bandában.

Tereskova egy igazi jelenség, akinek a munkássága túlmutat az Illatos a P..námon, mindamellett, hogy a zenéjével is sokkal több embert tud, és tudna megmozgatni, mint ahogy ő azt gondolja. Nem öregek, nem ‘mentek ki a divatból’, és mindig helytállóak lesznek a társadalomkritikai számai, festményei, és gondolatai, amit remélhetőleg még valamelyik művészeti ágon belelövi a világba, így a zenét sem kéne elhanyagolnia, ha másfél évente, akkor így, de legyen.

Ezt írta ki a facebook-ra a koncertet megelőzően, amiben nem szeretnénk hinni, szóval tekinthetjük ezt utolsó előtti előttinek a köbön, és akkor minden rendben van;

„hát, EZ LESZ AZ UTOLSÓ TERESKOVA KONCERT, azt hiszem, ezt el kell mondanom. felnőttem. palkovits edina vett rá, hogy játszak a gödörben, ő a legjobb vídzsé, és ő csinálta emléknek ezt a klippet, köszönöm E szeretlek. a koncerten ez lesz az utolsó szám, a csellónál kertész endre volt. remélem nem feledtek el, de engem úgy sem lehet. „

[vembed youtube=”UGZ9dAKTka8″ ]

Aki eddig véletlenül nem tudta kívülről az összes számát, az pótolja (a következő koncertig)!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés