Kövess minket

Aztaa

Természetvédelmi területen termesztett marihuánát egy férfi a XV. kerületben

A gyanú szerint a budapesti férfi közel 60 tő kannabiszt gondozott.

Megosztva

Forrás:

A Főkert munkatársai végeztek területrendezést Budapest XV. kerületében egy természetvédelmi területen egy héttel ezelőtt, amikor munkavégzés közben egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott – kannabisznak látszó növényekkel teleültetett – ültetvényt találtak.

Azonnal értesítették a mezőőri szolgálatot, amelynek munkatársai hívták a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság járőreit. A már helyszínen lévő rendőröknek a mezőőrök elmondták, hogy visszatartottak egy kerékpárost, mert a férfi feléjük tartott, de amikor észlelte jelenlétüket, megpróbált elhajtani.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi azt elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Állítása szerint a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzagról azt mondta a gyanúsított, hogy véletlen keveredett a cuccai közé.

A területen tartott szemle során 58 tő eltérő fejlettségű kannabisz növényt, valamint a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.​

A nyomozók a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el.

[vembed youtube=”QGAab6WFVjU” ](Police.hu)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük