Kövess minket

Hiphop

Tetőfokára hágtak az indulatok egy texasi tankerületben, miután az N.W.A. “Fuck Tha Police” című száma is bekerült a tanmenetbe

Megosztva

Wikimedia

Finoman szólva sincs teljes egyetértés egy texasi tankerületben arról, hogy miként építhető be a tanmenetbe az N.W.A. egyik, ha nem legismertebb trekkje, a Fuck Tha Police című ópusz.

Történt ugyanis, hogy az összesen 43 iskolát tömörítő, Leander városában működő tanker csütörtökön nyílt ülést tartott, melyen egy középkorú hölgy is mikrofonhoz lépett és felszólalt az ellen, hogy az ominózus szám szövegét az előzetes terveknek megfelelően a jövőben angol órán tanítsák a gyerekeknek. Hogy mondandójának nyomatékot adjon még el is rappelt egy rövid részletet belőle, miután köszöntötte az eseményt biztosító rendőröket, akik szerinte nagyszerű munkát végeznek, hiába hergelik ellenük a népet különböző, bal oldalról érkező hangok – vagy éppen a leanderi tankerület képmutató vezetése. Azt is hozzáfűzte, hogy a valamivel több mint négy perces számban összesen 59-szer hangzik el a f*ck szó, míg a n*gga nyolc, kilenc alkalommal.

A rap-betétet követően a hölgy a tankerület vezetőihez szólt:

“Ez számotokra tananyag? Mik az érvek e mellett? Büszkék vagytok magatokra? Ez a ti tananyagotok. És ezt akarjátok tanítani a gyerekeinknek. Beteg az egész.”

Az ügy egyébként nem új keletű, és a felszólaló hölgy sincs egyedül a véleményével. Már áprilisban is megengedett volt a tanároknak a szám elemzése bizonyos órákon a tankerülethez tartozó intézményekben, ami totál kicsapta a bizosítékot a szülőknél. Sokan egész egyszerűen nem engedték iskolába gyerekeiket, így fejezve ki nemtetszésüket, de volt például egy nagyszabású tünetés is a hónap végén, szintén a szám tananyagba ültetése okán.

(Revolt)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés