Kövess minket

Hiphop

The Notorious B.I.G.-t is beiktatják a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

Ő a második szóló hiphop előadó, akit beválasztottak.

Megosztva

Forrás:

Bejelentették, hogy idén mely előadók kerülnek beiktatásra a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A kiválasztott bandák között találjuk többek között a Depeche Mode-ot, a Doobie Brotherst, a Nine Inch Nails-t, és a T-Rex-et, míg posztumusz kerül beiktatásra Whitney Houston, és The Notorious B.I.G. is.

[twitter]https://twitter.com/rockhall/status/1217436269766049792[/twitter]
Biggie így olyan nevek mellé kerül be, mint a Grandmaster Flash and the Furious Five, Run-D.M.C., a Beastie Boys, Public Enemy, vagy épp a N.W.A, miközben ő a második szóló hiphop előadó, akit beválasztottak, az első Tupac Shakur volt, még 2017-ben.

A rapper, igazi nevén Christopher George Latore Wallace 1972. május 21-én született New Yorkban. Brooklynban nőtt fel, első lemezét, a Ready to Die-t rögtön Diddy kiadójánál jelentette meg, aki amúgy egyben mentora is volt a rappernek. Biggie nagyon hamar a keleti part meghatározó MC-je lett, második lemezének, a Life After Death-nek a megjelenését viszont már nem élhette meg, mivel ismeretlenek lelőtték Kaliforniában.

Az idei beiktatási ceremóniát május 4-én tartják meg, és az esemény története során először élőben közvetítik majd az HBO-n.

(CNBC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés