Kövess minket

Hiphop

The Weeknd, miután egyetlen Grammy-díjra sem jelölték: „a Grammy korrupt, magyarázattal tartoznak”

Megosztva

Forrás:

Tegnap este bejelentették a 2021-es Grammy-díjátadó jelöltjeit, de volt egy előadó, aki feltűnően hiányzott a felsorolásból. The Weeknd egyetlen kategóriában sem lett jelölve, annak ellenére, hogy a márciusban megjelent negyedik stúdióalbuma, az After Hours az év egyik legnagyobb sikere volt, Amerikában például jelenleg az év harmadik legeladottabb lemezeként tartják számon, és a kritikusok is pozitív fogadtatásban részesítették. Logikus magyarázatot tehát sem a minőség, sem pedig a mainstream vonzerő hiányában nem lehet találni, így nem csoda, hogy a fanok totális sokként élték meg a Grammy érthetetlen döntését. A helyzet abszurditását csak növeli, hogy a legtöbb jelölést begyűjtő Beyoncé idén nem is dobott le stúdióalbumot.

De nem csak a rajongóknak tűnt fel az igazságtalanság, Kid Cudi Twitteren tette egyértelművé, hogy szerinte Abelt egyszerűen meglopták.  

[twitter]https://twitter.com/KidCudi/status/1331305763977924616[/twitter]
A kanadai énekes maga is reagált arra, hogy teljesen kihagyták a jelöltek közül. „A Grammy továbbra is korrupt. Magyarázattal tartoztok nekem, a rajongóimnak, és a zeneiparnak” – írta a közösségi oldalain, Instagram posztja jelenleg 2,2 millió lájknál jár. 

[instagram]CH_mZAkBlcI[/instagram]
Egy a Variety-nek adott interjújában a Grammy vezérigazgatója, Harvey Mason Jr. azzal védte meg a döntést, hogy a jelöltek kiválasztása egy folyamat, amit szerinte tisztelni kell. „Nem gondolom, hogy The Weeknd kihagyása a folyamatba vetett hitet megingatná. Az emberek, akik részt vesznek a kiválasztásban, profik. Minden dalt részletesen meghallgattak, nem gondolom, hogy hiba lenne a gépezetben” – mondta, majd kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy miként maradhatott ki mégis a jelöltek közül az év egyik legsikeresebb lemeze.

(The Fader, Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük