Kövess minket

Aztaa

Tiszteletbeli doktori címet kapott Waka Flocka Flame

Le a kalappal, Dr. Flocka.

Megosztva

Forrás: The Total Plug

A zene világában nem egy előadót ismerünk már, akik karrierjük során gazdagodhattak az úgynevezett tiszteletbeli doktori címmel. Ilyen például Kanye West, Justin Timberlake, Missy Elliot, Chance The Rapper, Rihanna, Elton John, Stevie Wonder, Sir Paul McCarthy és Ed Sheeran is, ő hozzájuk csatlakozott a napokban Waka Flocka Flame.

Flocka október 3-án, felesége, Tammy Rivera, kislánya és néhány közeli barát társaságában szülővárosában, New Yorkban kapta meg doktoriját filantropizmus és humanitarianizmus kategóriában. Mint Instagramján írta taláros képe mellé: „Tiszteletbeli doktori címet kaptam filantropizmusból és humanitarianizmusból…a munkám csak most kezdődik!” 

[instagram]CF93HohAg1z[/instagram]

A rappernek többen gratuláltak, köztük Mike WiLL Made-It és Jacquees is, Lil Yachty pedig egy konkrét videóüzenetet is címzett kollégájának, melyben a következőket mondta: „Ez olyasvalami, amit ünnepelnünk kell a hiphop-közösségen belül. Számomra, vagyis egy fekete férfi számára mindez nagyon inspiráló, mindig is vissza akartam menni a suliba megszerezni a diplomámat.” 

[instagram]CF8K5QYgreT[/instagram]

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis milyen alapon kapta a kitüntetést Mr. Flame, aki már odaírhatja neve mellé a bűvös „Dr.” előtagot. A válasz egyszerű: ajándék volt, egyfajta honoráriumnak tekinthető tiszteletdíj, annak a szabálynak értelmében, miszerint az egyetemek és különböző felsőoktatási intézmények bárkinek ajándékozhatnak diplomát (BA-tól kezdve, MA-n át egészen a PhD címig), akit arra érdemesnek tartanak (az egyénnek nem szükséges az éppen adott iskolának a tanulójának lennie). 

Arról nincs konkrét információnk, hogy pontosan ki ajándékozta a rappernek a doktorit, de egyes spekulációk szerint az America Theological Seminary nevű szervezet Bible Institute nevű intézete lehetett. 

[instagram]CF7V5Awgpr9[/instagram][instagram]CF7Y77JhDgU[/instagram]

Hogy miért épp filantropizmus és humanitarianizmus? És mi vezette Waka Flockát erre az útra? Miután testvére 2013-ban öngyilkosságot követett el, a rapper eltökélte, hogy idejét az öngyilkosság megelőzésére és a mentális egészség propagálására fordítja, ennek részeként családjával fel is állították az R.I.P. (Reckless Internet Posting) nevű alapítványt.

Májusban például ezt tweetelte: „Hivatalosan is az öngyilkosság megelőzésének és a mentális egészségnek szentelem az életem!!! Mostantól nem vagytok egyedül, Waka Flocka Flame veletek van!!!!” [twitter]https://twitter.com/WakaFlocka/status/1265091046972801025[/twitter]

(Billboard / Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés