Kövess minket

Hiphop

Tíz évente posse trekket pakol az Animal Cannibals, az ideire bárki jelentkezhet

Aki vasárnapig elküld egy használható nyolc soros verzét a srácoknak.

Megosztva

Forrás:

A magyar hiphop történetének első posse trekkje az Animal Cannibals nevéhez fűződik még 1998-ból. Ez volt a Mindenki című szám, amelyben az akkori szcéna UG körökben ismert arcai passzolgatták egymásnak a mic-ot a legnagyobb egyetértés közepette – bár Pityinger „Dopeman” Laci és Zana „Ganxsta” Zoli erről valószínűleg teljesen másképp vélekedik, de ez egy másik történet. A sokak által mérföldkőnek tartott Mindenkit aztán tíz évvel később, 2008-ban az Északon Délen követte, közben természetesen több posse trekket is rögzítettek kis hazánkban (itt írtunk erről részletesebben), példaként mindenképpen meg kell említenünk a 2001-es maratoni hosszúságú Fürkésző Elemek zenét, a 32 emszít felvonultató Mestereket, ami a mai napig kuriózumnak számít a magyar rap-szakmában, már csak a terjedelme miatt is.

Visszatérve az AC-hoz, a srácok folytatván a hagyományokat – mivel megint elrepült egy tizes – újra összerántanák a magyar-rap krémjét egy közös szám erejéig, ám az eddigiekhez képest újítanának is: a „profik” mellett szívesen látnának néhány ismeretlen, otthon vagy a sufniban zenélgető arcot. Ezért majd’ egy hónappal ezelőtt felhívást tettek közé Facebook-on, melyben emszíket toboroznak az egyelőre csak tervezési stádiumban lévő klipes cuccra. E hét vasárnapjáig lehet jelentkezni emailben egy nyolc soros verzével, amit a Ricsi és Qka által publikált – roppant egyszerű – dobtémára kell felrobbantani.

[vembed youtube=”6ZFZQ1VBgyE” ]Kritériumok nincsenek a produkcióval kapcsolatban, nyolc sorban nehéz is lenne megváltani a világot, de külön piros pont, ha valaki vicces és aktuális egyben.

Ha esetleg érdekel a dolog, egyáltalán nem maradtál le még semmiről, a sácok ugyanis a mai napot egy kis emlékeztetővel kezdték a trekkel kapcsolatban.

[vembed youtube=”Q0zuvNHm2gI” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés