Kövess minket

Stílus

Tíz tulajdonság, amely vonzóvá tesz valakit

Miből alakul ki a vonzódás? Miért lehet egy szépségideál is érdektelen számunkra, és szerethetünk bele valakibe, aki első ránézésre nem is az esetünk?

Megosztva

Múlt héten arról olvashattatok, mely tulajdonságok taszítanak minket leginkább a párválasztásnál: most ennek ellentétét, a 10 legvonzóbbat szedtük össze.

Céltudatosság

Tudom, mit akarok, és meg is küzdök érte – van ennél vonzóbb?

Hasonló humorérzék

Nem csak annyi kell, hogy a másiknak legyen humora, hanem az is fontos, hogy a miénkhez hasonló – ez az egyik legfontosabb tulajdonság, amitől beleszeretünk valakibe.

Nyitott testbeszéd

Nyitott, nem fenyegető testtartás, szemkontaktus, mosoly, kihúzott hát, érdeklődést kifejező gesztusok – fontos, hogy a testbeszédünkkel magabiztosságot és érdeklődést fejezzünk ki a másik felé.

Döntésképesség

Felszabadultabbnak érezzük magunkat azoknak a társaságában, akik gyorsan és hatékonyan tudnak döntést hozni, ezért vonzódunk is hozzájuk, mert magabiztosnak tűnnek a szemünkben. Szerencsére a gyors döntéshozás is tanulható tulajdonság: kezdd el gyakorolni a bevásárlással vagy a reggeli öltözködéssel. Figyeld meg, mi blokkol le a döntéshozásnál, és dolgozz ki rá stratégiákat! Ha például étterembe mész, nézd meg előre a menüt, és válaszd ki, mit eszel majd!

Természetes testszag

Bármennyire is meglepő, ha valakinek tetszik a természetes testszaga, az a vonzódás egyik alappillére: tudat alatt ezzel jelzi a testünk, hogy a kettőnk génkombinációja nagyon ellenálló immunrendszerű utódokat hozna létre.

Ha úgy tudjuk, hogy kedvel minket

Egy kísérletben bebizonyították, hogy az emberek pozitívabban ítélik meg azokat a társaikat, akikről úgy tudják, hogy kedveli őket – nem árt tehát, ha kimutatjuk a szimpátiánkat, a túlzásba vitt rajongás viszont inkább taszító hatást kelt: észre kell venni, hol a határ.

Magabiztosság

Kevés annál szexibb dolog van, mintha valaki ki mer állni maga és amellett, amiben hisz; ha el tudja fogadni magát a hibáival együtt, felvállalni azt, aki – ez a magabiztosság, ami vonzóvá tesz valakit, hiszen belül mindenki erre vágyik.

Intelligencia

Ez nem arról szól, hogy valaki hány történelmi dátumot tud bemagolni, hanem hogy megért téged, tudsz vele beszélgetni, és nem mond orbitális hülyeségeket.

Eredetiség

Ha valaki fel mer vállalni, meg mer mutatni magából valamit, amiben más, mint a többiek, az már aranyat ér – emiatt fogunk valakinek a személyéhez vonzódni.

Kölcsönös kommunikáció

Hosszú távon sokat számít a párválasztásban, hogy a másik jó társaság legyen: tudjon érdekeseket mesélni, és rólad is érdeklődjön. Ha valaki csak magáról beszél, annál borzalmasabb nincs, de ha csak kérdez, de magáról nem oszt meg semmit, az is nagyon feszélyezi a viszonyt egy idő után. A kettő optimális egyensúlya által azt érezzük, hogy értékes személy társaságában vagyunk, amiből kialakul a vonzódás.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés